Najdi forum

borilne veščine-katero

aha, tkd entuziasti, check this out:)

http://www.muaythai.fi/assets/videot/mastercup.mpg

Ne mislim znanje posameznika (pri nas itak vsi, ki nekaj dajo na crni pas shotokan karateja, polagajo pri takashiju ali v tujini, ostalo je itak v sloveniji ena mala financna korporacija ala karate zveza ipd). Mislil sem dobre trenerje s pedagoskim pristopom in temu, da te spodbujajo in se ti posvecajo in teh je v vseh moznih borilnih disciplinah malo. Jaz sem taksno osebo najdu pri shotokan karateju.
Kaj pa je boljse pri sami borbi je pa neumnost govorit, ker trenutne je en model v ameriki, ki je mawashija tko lepo nastudiral, da je polozu s svojo nogo vse boksarje, karateiste, tailandske boksarje itd.
Najboljse se mi zdi se vedno trenirat nekaj s srcem in predanostjo ob dobrem trenerju in po dolocenem casu probati potem tudi kaksno drugo borilno vescino, se pa ne strinjam, da zacnes takoj prosti sparing tolct z semi ali full kontaktom, ker poanta vseh je se vedno v podrobnostih in to naredi celotno zadevo zanimivo.

hehe poanta je tudi sama predanost treningom. Zadnjic sem na tv gledu kako se eni nori shotokan karateisti z enim udarcem z nogo zlomil 4 zlimane bejzbol kije skupaj. Podobno kot sem vidu enga k trenira muay thai s kolenom lomit betonske konstrukcije.

Jesus christ, ti pa res živiš v oblakih. Ko pa sem prebral tisto z mawashijem me je utrgalo od smeha. Now he’s got a gun or something! Edini dober karateist (pa še ta je vse ročne tehnike zamenjal z boksom) je bil Andy Hug. Pa še on je redno batine dobival…
Pa povej mi koliko karateistov je uspešnih na UFC, PRIDE ali K1. Sam K1 ni imel čistega karateista – vsi so bili boks-karate kombinacije, povrhu vsega pa je od vseh zmagovalcev K1, na najvišji stopnički stalo samo Hug. But, he’s gone too,…mrtev – levkemija.

Ce mene vprašaš bi tako naredil (seveda, če bi imel 10 let) za postati res dober fighter:

jaz imam v glavi tri kombinacije (za strikerje):

karate(kyokushinkay)–>kickboxing(low kick)—>muay thai
boks–>muay thai

al pa muay thai od malega

Kakor vidiš navijam za muay thai,…jebiga mu ne recejo zastonj king of the ring!
In zapomni si: barva pasa ne pove tvojega znanja borbe, razen če je zlat, malo večji in težji od črnega in za njim stoji kakšen odmeven rezultat recimo 50-0-40-2 (won-lost-KO-draw)

Fight is about simplicity, not about fancy kicks!

Ne vem od kod tebi, da je tisti, ki je nastudiral mawashija karateist ampak ok. Ime mu je Peter Aerts (3x K1) in ga ziher poznas, s svojim udarcem z nogo polozu od bokserjev, muay tai, karateistov,… Seveda ni cisti mawashi, ker je trik v finti v spodnji del telesa, nakar konca noga na tilniku nasprotnika.
Kakor tudi nikjer nisem omenil, da je za borbo pomembna barva pasu, ampak je bila replika na trenerje in tekwando.
Se pa strinjam s kombinacijami, predvsem s tem, da je za resno borbo boks skoraj obvezen (je pa spet umetnost najdt v slo trenerja, ki ti ne bo po 2 mescih razbil nosu:)). Pa tudi s tistim zadnjim rekom se strinjam.

se ena malce odbita borba karateja(kyokushinkay)

Grega,

Link mora biti med brez praznega polja

lp

Ne vem zakaj se ne bi strinjas z mano glede nozne tehnike. Ne vem ce ves je pri teakwondoju wtf borba 90 % z nogami. Mislim da ti ze samo to pove koliko se da na nozno tehniko. Seveda je to samo na tekmovanjih. Borilna vescina seveda uci tudi udarce z roko v glavo vrat vendar je to cisto nekaj drugega. Ne morem se strinjat da si boljsi fighter ce treniras boks ali mu thai. Ce si ti fighter v srcu ti tud bokserji in kick boksarji ne morjo do zivga. Strinjam se s tem da pa je treba piliti vse tehnike se posebej za taka tekmovanja kot so K1, pride, UFC… Lepo pa je videt da se tud slovenci zanimamo za taka tekmovanja in borilne vescine. Ne vem kateri je sicer omenil aertsa vendar mislim da je CROCOP za odtenek boljsi od njega. Lep pozdrav

Če ima kdo v borbi učinkovit mawashi potem je to CROCOP (Mirko Filipović).
Tu se popolnoma strinjam.

LP

Bravo, emkratno napisano. Ne sme se ti mudit, sama treniram karete in to , da vztrajam se mu močno obrestuje; treniram shotokan.

LP, Mateja

Najbolši borilni šport je Muay thai.
je pa use odvisn od sposobnosti trenerja.

Meni se najbolj dopade “Free-fight”

http://www.ultimmate.si/

New Report

Close