Najdi forum

Borelija pri psih

Pozdravljeni.

Imam 8 mesecev starega brazilsko filo. Nekaj (okoli 7) klopov smo imeli, samo tega je lahko ze vec kot 3 mesece nazaj. Vsakega klopa sem odstranil se isti oziroma najvec takoj naslednji dan. Baje, da naj bi klop moral biti prisesan vsaj 2 dneva, da bi se lahko karkoli preneslo na zival (tudi prebral na internetu). Pred prb. enim mesecem je kuza zacel sepati na zadnjo desno nogo. Peljal sem ga k veterinarju na kliniko v LJ. Pregledal ga je ortoped dr.Zorko. Pravi, da so bolecine v sklepih in sicer v desni bistveno bolj kot v levi nogi. Predpisal mu je Previcox. Kmalu (takoj drugi dan) kuza ni vec sepal. Kontrolo naj bi imela cez 14 dni. Ker je vet odsel na dopust, sem hotel pocakat se dodatnih 14 dni da se vet vrne z dopusta. Ampak, kuza je zacel ponovno sepati in z obiskom nisem vec odlasal. Drugi dan sem odsel spet na kliniko LJ in tam me je sprejel internist. Ponovno je predisal previcox, ter se ranital in venter ker kuza je pocasi izgubljal apetit. Po novi 14 dnevni terapiji s previcox kuza ni vec sepal. Ampak apetita tudi ni imel vec. Ponovno nazaj k internistu v Lj. Naredil je navadno krvno sliko. Pravi, da ni posebnosti – ne spomnim se tocno, ampak mislim, da je rekel da ima kuza nekaj pomanjsano. Ampak tudi, da je to uredu ker je se mladicek. Temperatura in bitje srca naj bi tudi bila uredu (izmeril in poslusal srce). Potem je se predlagal, da naj ga testiramo na borelijo in se neko e… in hkrati spet predpisal ranital in reglan. Torej, trenutno cakamo na izvide preiskave. Danes, ko pogledam kuza, je skoraj povsem brez volje do zivljenja kaj sele igre. Pripravit ga, da kaj poje, je tudi ze pravi podvig. Ker je to moj prvi kuza, sem malo v strahu, da je kaj pojedel cesar ne bi smel in da ima zato zmanjsan apetit. Nekje na internetu sem prebral, da je za nejescnost kriva lahko tudi borelioza. Kuza ima zelo moker smrcek. Bolj kot moker, tece mu iz smrcka tako, da ga obcasno kar obrisem. Je pa samo voda in ni nic posebnega. Pa tudi zaspancke ima skoraj nonstop za pocistit (kar sem mi zdi le malo prevec) ampak ker ima zalostne ocke, sem mislil in se vedno mislim, da je to uredu.
Zanima me, glede na to da nekateri imate vec izkusenj kot jaz, kako lahko lajsam kuzku bolecine medtem ko cakava na izvide ? Hvala.

Za lajsanje bolecin je dobil previcox, z ostralim pa pocakajte na izvide, oz. naj pac veterinar doloci ustrezno terapijo glede na ostale izvide.

Predvsem poskrbi, da psu v teh dneh ne bo prevroce.

------- www.kosovir.si

V roku petih dni sva dobila izvid. Pozitiven na borelijo in anaplazmo, dobila sva antibiotike in nekaj podobno previcoxu. Po tednu terapije je kuza skoraj vstal od mrtvih 🙂

HEY.Moja psička že dlje časa šepa na prvo desno nogo. Bile smo pri veterinarju in ugotovili so da ima borelijozo. Imela je terapijo 4 tedne ronaxan na 12 ur in cosequin. Ko je 4 tedne minilo je spet začela šepati(ni več jemala ronaxana) in so jo dali na rimadil za 8 dni. Po osmih dneh spet šepa. Kaj narediti? ve kdo kaj več o tem?
hvala

K veterinarju, po moznosti ortopedu je za it.
Povsem lahko je sepanje posledica borelioze, odvisno od tega kaksne poskodbe so ze bile prisotne, ko ste zaceli zdraviti.

------- www.kosovir.si

kako vidiš kdaj pride do kakšne bolezni pri psu tale trenutek ima 2 klopa 1 smo ji uspeli odstraniti 2 ga je pa še samo polovica notri..ampak ga nemoremo dobiti ven okoli tega klopa je če malo rdeče ali so že to znaki kakšne bolezni…klop je res zelo velik(pasma:čivava starost:3leta tehta približno 3 kg)

Psa pelješ na testiranje.

ga pelješ na testiranje, plačaš….in kaj potem?
Še za človeka nimajo zdravil, dobi pač bergle, potem pa voziček, potem na koncu pa ………………..

Kaj kaj potem? Zdravila dobi, a ne.

Kakšna zdravila, saj nič ne pomagajo, a nisi prebrala, še za človeka nimajo zdravil.
Na živalih se samo učijo.
Če ima pes borelijo potpirate samo farmacijo in njihove dobičke, pes pa počasi hira tko al tko.
Ne se slepit !!!

Ja, že veš.

dvaintrideset

Pozdravljeni,
imam zlatega prinašalca starega 9 let in težkega skoraj 40 kg .Ima izrastke na komolcih in sklepih, to se je pojavilo že v enem letu starosti ampak sem finančno omejena in operacije mu nisem morala nuditi, skratka v ponedeljek so v bolnici za male živali Postojna dali blokado v prednjem desnem komolcu in dobil tablete Rycarfa, čez dva dni se je prednja tačka malo izboljšala, ampak zdaj ima problem še na zadnjih tačkah, ko hodi zgleda kot da mu jih zateguje in težko hodi in dodatno se mu tresejo, se zelo hitro utrudi in diha kot da je bil na dolgem sprehodu in tako diha tudi po več ur, kar vem da je zaradi bolečine, peljemo ga ven glih toliko da opravi svojo potrebo.
Nevem kaj bi to pomenilo ali je to tako hudo vnetje kar naenkrat na vseh 4 tačkah, ali je kakšen živec, ali kaj bi to lahko pomenilo če kdo prepozna znake bolezni bi bila zelo hvaležna
lp
brigita

New Report

Close