Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca borelija

borelija

Pozdravljeni,

3. maja sem dobila klopa,…itd. Takoj mi je nastal kolobar, ampak ker sem precej slaba pacientka, polna optimizma, sem itak verjela, da bo vse skupaj izginilo. No pa ni, obroč kolobarja mi je poleg mesta, kjer sem imela klopa, narastel do cca. 7X4 cm in je zelo viden,…čez dan je bolj obroba, zvečer pa je kar poln in precej zatečen,…no pa itak me je počasi srečala tudi panika in sem se 11.6. odpravila k zdravnici, ki je pa takoj potrdila borelijsko okužbo. Sedaj jemljem tablete in sicer Sumamed 500mg – dobila sem jih za 5 dni,…Po 10 dneh, ko vzamem zadnji tablet, moram na preiskavo krvi,…

Zanima me, koliko so tableti učinkoviti in kaj sledi v primeru, da se bo tudi na krvi pokazala okužba,…
Hvala za odgovor

Pozdravljena!
Terapija, ki ste jo prejeli je zelo učinkovita in je okužba v tej fazi praviloma ozdravljena. Protitelesa, ki jih bodo verjetno našli v krvi lahko vztrajajo dolgo po ozdravljenju in boste verjetno čez čas dali kri še enkrat zaradi opazovanja spremembe v izvidu. Če ne uspe, se menja antibiotike, običajno pri infektologu.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close