Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija Boolii!

Boolii!

Spoštovani

Prejšnji teden so mi opravili laparoskopijo. Prve tri dni po op. vse bp, potem pa me je četrti dan po posegu ob odvajanju vode tako močno začel boleti spodnji del trebuha, da so mi pritekle solze. Bolečina se je stopnjevala ob koncu uriniranja, tako, da sem morala “malce” posedeti na školjki in se vsa sključena dobesedno privleči do postelje. Naslednji dan sem to omenila svoji operaterki, ki temu ni posvečala pozornosti. Vode mi niso preiskali. Ob vsem tem sem imela rahlo povišano temp. (37,5-37,8 stopinj celzija). Ok, sem menila – je pač normalno.Sedaj sem v domači oskrbi, bolečine pa ob uriniranju ne popustijo, prav tako vztraja tudi temp. v navedenem razponu.

Kako naj ravnam naprej, saj ne bi rada kradla časa osebni zdravnici, ki je že tako preveč obremenjena (glede na nepozornost operaterke).

Bolečine so močne in lekadol (2) ne pomaga. Malo mi je odleglo ob buscopanu in tramalu, ki se ga močno izogibam.

Za karšenkoli namig, se Vam že vnaprej zahvaljujem.

Lp

L.

Spoštovani!

Kot urologu mi iz navedenega ni čisto jasno, kaj naj bi vam opravili – laparoskopija lahko pomeni marsikaj – morda so ginekologi opravili kakšen pregled rodil z laparoskopsko metodo v sklopu kakšnih preiskav vaših težav ali česa podobnega. Ali ste bili morda laparoskopsko operirani slepič na abdominalni kirurgiji? Beseda laparoskopija sama po sebi ne pove veliko oziroma ne pove skoraj nič.

Če ste bili operirani (preiskani) na ginekologiji, potem je to vprašanje za ginekološki forum. Predvsem pa za zdravnika, ki vas je operiral ali za dežurno služno bolnišnice, v kateri ste bili operirani. Če gre za ginekološko operacijo, potem po mojem mnenju ni pristojna osebna zdravnica, temveč osebna ginekologinja.

Pri nas je na začasnih odpustnicah tiskano: “V primeru poslabšanja, težav kontrola takoj!”

Oprostite sedaj morda malo kritičnim besedam, vendar se mi zdi nerazumljivo, kako lahko praktično v isti sapi pišete, da je hudo, hkrati pa pričakujete, da bi to rešili preko interneta. Medicina pač ni posel, ki bi ga lahko opravljali na daljavo. Če po posvetu z domačimi, bližnjimi in z vašo lastno zdravo pametjo kaže, da stvar ni v redu in se ne izboljšuje, potem bo pač treba pot pod noge in se dati pregledati. Šele na osnovi tega vas bodo lahko ali pomirili ali pa ukrepali. Velik del problemov v medicina pa je, da se ukrepa prepozno (ker naprimer bolnik ne pride takrat, ko je treba).

Če torej lulate vse lažje in polulate vsaj liter in pol urina dnevno, je to s stališča uriniranja dobro, še vedno pa ne pojasni bolečin.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Spoštovani

Se opravičujem za skope podatke. Šlo je za ginekološko laparoskopijo (sum na endometriozo). Najbolj me je zmotilo ravno to, da s strani ginekologa ni bilo nobene reakcije na mojo informacijo, kao ,….

Da bi se to kaj omenilo v odpustnici (povišana T – več kot 3 dni, bolečine, ..) ali da bi se opravile dodatne preiskave, za informacijo mojemu osebnemu zdravniku, NI NITI SLEDU. To sem ugotovila šele doma, ko sem prebrala odpustnico.

Ob današnjem mojem telefonskem klicu lečečemu operaterju, kjer bi ga še enkrat vprašala določene stvari, sem dobila odgovor, da je zadeva z njihove strani zaključena in naj se o tem pomenim z osebnim zdravnikom. A KAKO, če je odpustnica vsebinsko pomankljiva.

Se popolnoma strinjam z vašim mnenjem v drugem delu odgovora. Teh stvari se ne da rešiti preko interneta ali na daljavo, saj jutri tako ali tako obiščem osebnega zdravnika. Včeraj sem prišla iz bolnišnice in sem se pač pozanimala, kaj bi to lahko bilo. Vprašanja Vam tudi ne bi poslala, če bi v zvezi z mojimi vprašanji odpustni zdravnik namenil nekaj minut. Nenazadnje s takim ravnanjem dobivam občutek, da se medicina vse bolj nagiba v smer posla.
Hvala za Vaš odgovor in brez zamere.

Lp

L.

New Report

Close