Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? bolniški stalež-maligni melanom

bolniški stalež-maligni melanom

Spoštovani forumovci,

Veliko sem že zasledila o malignem melanomu in si o njem že veliko prebrala, zanima pa me to, kako je z bolniškim staležem.
Tudi moja diagnoza je taka, odstranjena je bila tudi maligna varovalna bezgavka in ostale maligne bezgavke pod pazduho. Drugih terapij razen redne kontrole pa nimam. Sem pa še vedno na bolniškem staležu in sicer po 4 ure, čeprav je od tega minilo že pol leta. Zanima me, kdaj ste vi začeli delati, ker ne jaz ne moj osebni zdravnik ne veva, ali podaljševati bolniško, čeprav še vedno čutim bolečine okrog operiranih delov, pojavile so se tudi bolečine v hrbtenici, pa glavoboli predvsem na zadnjem delu glave, vendar teh bolečin ne povezujejo s to boleznijo.

Lep pozdrav in kastrolco zdravja vam želim.

Nimam izkusenj glede bolniske. Zdi se mi, da je povsem normalno, da se cutis bolecine okrog operiranih delov.

O mestu melanoma in njegovi velikosti in stopnji ne pises. So ti napravili kozni vsadek? Na osnovi cesa so se odlocili za operacijo bezgavk?

Glede bolecin v hrbtenici in glavi pa bodi pozorna. Upam in ti zelim, da res niso povezane z melanom. Ne bi te zelel kakor koli strasiti, vendar se mi zdi Anejin odgovor v temi protirakova kura po R. Breusuu mocno poucen.

Srecno,
Jože

Pozdravljena!

Meni so odstranili melanom na nogi februarja in sem bila na bolniški do avgusta, potem sem en mesec delala po 4 ure, potem pa mi je zdravniška komisija stalež zaključila. Splošni zdravnik je menil, naj se pritožim, ampak sem imela še ves svoj dopust in sicer tako službo, da sem šla lahko domov , kadar sem hotela.
Noga mi je v gležnju ves čas močno zatekala in mislim, da sem nekako “k sebi prišla” šele po enem letu. Sicer me je splošni zdravnik zelo čuval in me je dal v bolniško za vsak najmanjši vzrok .
Menim, da boš po 6 mesecih in z polnim delovnim časom hodila domov zelo utrujena.
Uživaj vsak dan in lep pozdrav!

Najprej hvala za odgovor.

Moja starost je 32 let. Maligni melanom Breslow III, Clark IV, je bil na hrbtu. Varovalno bezgavko pod pazduho so mi odstranili preventivno, ker pa je bila rakasta, so mi odstranili še druge bezgavke pod pazduho, ki so bile nekatere tudi rakave. Nimam nobenih kožnih vsadkov. Tudi kakšnih drugih terapij nisem imela, tudi interferona za okrepitev imunskega sistema nisem dobila. Po operaciji sem kar naprej bolna, med drugim sem dobila tudi mastitis. Že dalj časa imam tudi bolečine v glavi in sicer na temenu in bolečine v hrbtenici. Trije zdravniki so mi tudi povedali, med drugim tudi onkolog, da je nekaj narobe s ščitnico, vendar pri pregledu krvi ni pokazalo nič, drugih pregledov pa niso naredili.
Prebrala sem tudi Anejin odgovor, kar mi je dalo misliti, vendar kadar omenim bolečine pri zdravniku na kontrolah, pravijo, da to ni nič. Zato ne vem, ali naj to sploh še omenjam ali pa naj poizkusim pri svojem zdravniku dobiti napotnico za kakšen dodaten pregled.

Veliko zdravja vsem,

Zara

Draga Zara,

Po vsem napisanem ti lahko svetujem le to, da nikar ne sili v sluzbo, posebej ce je ta povezana s stresi. Bolezni, s katero si srecala, nikakor ne smes podcenjevati. Skusaj cimbolj trajno spremeniti svoje zivljenske navade glede se bolj zdravega zivljenja in cim vecje preventive. Kot lahko vidis, se tudi na tem forumu ze marsikaj predlaga v tem smislu. Nic ne jemlji kot gotovo dejstvo, vzami le tisto, kar se ti zdi res dobro zate. Skusaj se nauciti cimbolj pozitivno razmisljati in si vsakodnevno dopovedovati, da si zdaj zdrava. Razmisli o vkljucitvi v druzbo ljudi, ki jih opisuje v temi “V pomoc” Dejzi ali vsaj o vadbi joge, avtogenega treninga ali cemu podobnem, kar ti bo prijetno. Pazi nase in bodi pozorna na vsako najmanjso spremembo. Ce se ti bolecine ponavljajo, zahtevaj dodatne preglede. Ce ni druge moznosti, si placaj pregled pri privatnem onkologu. Pa oglasi se kaj!

Zares obilo zdravja in srece,
Jože

New Report

Close