Najdi forum

Bolniški stalež?

Pozdravljeni očki i mamice!

Imam problem, ki ga ne znam sama razrešit. Prosim, za vaš nasvet. Hvala!

Zaradi hude bolezni sem bila dva tedna na bolniški, ki se je iztekla v petek.
Težava je v tem, da je hčerka včeraj zvečer dobila visoko temperaturo 39,5. Poskušamo z obhladki in domačimi zdravili znižat temperaturo.
Če se stanje ne bo izboljšačo bomo jutri šli zdravniku. Glede na to, da je moj bolniški stalež zaključen pomeni, da se bo bolniška obračunavala od jutri naprej in bo 75%. Zanima me, če bi lahko pediatrinjo prosila, da bi mi vključila soboto in nedeljo in bi se bolniška nadaljevala. Upam, da boste razumeli kaj želim, ker sem zmedena.
Hvala za vaš odgovor,
Aneja

Mislim, da to ni možno, saj ste imeli sedaj odsotnost zaradi bolezni zase, zdaj pa boste imeli odsotnost z dela zaradi nege otroka.

Vladka

Se strinjam z Vladko. Kvečjemu vaš osebni zdravnik bi vam morda lahko podaljšal vašo bolniško, a v to dvominm. Pediater tega ne more, tudi če hoče. Če vas kaj potolaži, nadomestilo za nego je 80% in ne 75% (ampak od plače izpred 12 mesecev). LP

Zdaj sem prišla od pediatra, ki mi je vključil soboto in nedeljo v bolniško, tako da se bolniški stalež ni prekinil. Klicala sem mojo osebno zdravnico in mi je glede na moje stanje bolezni pripravljena podaljšat bolniško.
Nič ni nemogoče!
lp,
Aneja

New Report

Close