Bolniski list
Glede izdaje bolniškega lista menim tako, kot Mojca. Meni je sestra splošne zdravnice vedno rekla, da naj pridem po BL zadnji dan v mesecu. Če je bilo to med vikendom pa potem naslednji ponedeljek. Nato sem ga posredovala v službo tam nekje do 10.-ga v mesecu, ker imamo 18.-ga plačo. In je bilo vse OK. To je bilo še takrat, ko sem bila 1 leto skupaj na bolniški zaradi bolezni.
Glede tega, kdo lahko dvigne BL pa ne vem. Ampak po moje lahko tudi svojci. ??? Ne vem….
običajno lahko bolniški list dvignejo tudi svojci (saj če si npr. v bolnišnici, je razumljivo, da ne moreš sam). se pa splača prej po telefonu pozanimati.
v nekaterih ambulantah bolniške liste konec meseca pošljejo tudi po pošti kar na firmo (običajno je to na večje firme – stvar dogovora pač).
lep pozdrav
No, mislim, da sem med zelo izkušenimi na tem področju. Sicer pa je najbrž vse odvisno od posameznega zdravnika. Jaz osebno samo pokličem sestro, ki da bolniški list k vratarju, kjer ga dvigne, kogar pač pošljem, saj velikokrat sama ne zmorem te poti. Če pa se bolniška nadaljuje, pa zadnje 3 dni v mesecu, sicer je 1x pred cca. 3 meseci dala b.l. kar sredi meseca, kjub temu, da se je nadaljevala, ampak samo po odločbi zzzs. Tako nekako, no….