bolniški dopust do 30 dni
Nola1 – hvala, da si jedrnato strnila bistvo, ki ga lovim vse povsod.
No jaz pa sem nastopla bolniško 15.1.2010 in porodniška pa sem mi začne 17.2.2010. Torej 30dni poteče 13.2.2010 – ki je sobota. V luftu sta še 2 dni, pon. in tor.do porodniške. Seveda bo potrebno poslati na komisijo in čakati njeno milost za ta dva dni.
V kolikor me zavrnejo: me zanima ali mi lahko osebni zdr. odpre novo bolniško s ponedeljkom, za drugo težavo? Oziroma ali o tem spet presoja komisija?
Opcija je pa še ta, da za ta dva dni vzamem dopust za nego otroka. Mislim da je moj stalež in dopust za nego otroka dve ločeni stvari? Ali se motim?
lina 76. lahko ti zdravnik odpre bolniško za drugo težavo, za isto pa ne.za isto težavo bi morala prekiniti bolniško vsaj za 10 dni,ker drugače se to šteje kot recidiv in ponovno o tem presoja komisja.
seveda pa lahko izkoristiš neplačani dopust,če se delodajalec strinja s tem. Itak če pogledaš, kaj pa lahko postoriš v dveh dneh…..nič, samo zmedo narediš….tko da je v bistvu boljše če si doma.
neomi1– pa ne samo to, da naredim zmedo. Po mesecu dni se je za moje delo nabrala gora stvari, če pridem nazaj za dva dni, me bodo najmanj raztrgali na 100 kosov, da bi “vse” pomembno naredila prav v teh dveh dneh.
To pa govorim zato, ker sem pred porodniško bila najprej na dopustu, in ko sem prišla delati, so me zasuli z delom, da si še za malico nisem časa vzela, drugi dan, pa sem razadi neznosnih bolečin v trebuhu komaj domov prišla, sem skoraj na urgenci končala, zato sem šla na bolniško. Take ponovitve si sploh ne želim več. Zato sem odločena, da za dva dni nimam namena nazaj hodit.
Zanimajo me pa vse mogoče opcije, v kolikor se komisija spomni, da moram na delo.
Pozdravljeni,
imam težavo, in sicer noseča sem 29 tednov. Rok imam 18.3. Na bolniški sem od 25.11.2024, osebna dr. mi je odprla BS za en mesec, torej do 25.12., ginekologinja mi je dala izvid, kjer je napisala, da priporoča BS do nastopa porodniške. Težave imam s kolki in križem, težko dlje časa stojim na nogah ali pa sedim, ponoči se zbujam zaradi bolečin v kolkih, vse to je ginekologinja napisala v ta isti izvid, ki je bil posla na komisijo. Danes sem dobila odločbo s komisije, v kateri piše, da je odobren BS od 25.12. do 6.1., s 7.1. do nastopa porodniške pa moram delati po 4h. Torej do 17.2. Vem da kljub temu, če vložim pritožbo, moram iti v službo tako kot je določeno v odločbi. Vendar sama smatram, da nisem sposobna delati, delam namreč kot med. sestra v bolnišnici. Zanima me, ali mi lahko osebna zdravnica ponovno odpre bolniško in kdaj? Ali jo lahko odpre že s 7.1., torej takoj en dan po prekinitvi sedanje bolniške? In če jo lahko, mi jo zopet lahko da le za en mesec, torej do cca 7.2., do nastopa porodniške je potem še 10dni? Kaj potem tistih 10dni? Gre ponovno na komisijo? Kaj, če ne odobrijo?
Videla sem komentar, kjer piše, da so mnoge nosečnice doma, kljub temu, da jim “nič ni.” Verjamem, da je mnogo takih primerov, vendar jaz res ne bi bila doma, če bi bila zmožna delati. Namreč ni mi jasno, kako sem bila do sedaj nezmožna za delo, v zadnjem mesecu in pol pred nastopom porodniške pa sem sposobna delati po 4h?
Se opravičujem, vendar imam prvič opravka s komisijo in res ne vem kako stvari potekajo. V odločbi jasno piše, da se moram držati le te, tudi če vložim pritožbo. Kar pomeni, da moram s 7.1. v službo.