Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje bolniška v času nosečnosti?

bolniška v času nosečnosti?

Kako zelo žalostno in hkrati nizkotno je da zrele ženske, ki pričakujejo otroka izkoriščajo t.i.bolniško zato da se lahko doma učijo,nekatere potujejo,druge spet zato ker se jim enostavno ne da delati.Razumljivo je da ženske v nosečnosti pestijo določene težave pa vseeno je bilo nekje davno rečeno da nosečnost ni bolezen.Obstajajo pa nosečnice z rizično nosečnostjo,ki imajo resne težave in je njihov otrok resnično ogrožen pa enostavno niso upravičene do bolniškega staleža.Ne vem kako jim uspeva in osebno menim da bi morala komisija vzeti pod drobnogled tako nosečnice kot zdravnike.To je samo moje mnenje in moj namen ni da žalim nosečnice vendar bi se lahko nad tem malce zamislile.Vsem nosečnicam želim mirno in srečno nosečnost.

Sama sem od polnega 6 meseca na bolniški, v prvi nosečnosti sem delala do porodniškega dopusta…imam 4 miome in sicer 6cm, 7cm, 4.5cm, 5cm, zaradi tega imam močno povečano maternico in grozeči prezgodnji porod…komisija mi je brez težav odobrila bolniško.

Mene nekaj zanima. Noseca sem skoraj 8 tednov. Ker sem dva dni na gatah opazila mogoce 2-3 kapljice krvi sem se ustrasla in poklicala ginekologinjo samo da vprasam ce je vse vredu. Mislila sem da me bo pregledala in povedala. Vednar mi je rekla naj sem doma par dni ker moje delo js 8 ur stanja in hoje. Sedaj ne vem karj narediti. Ne bi rada bila za vsako figo na bolniski, vendar nebi rada da se kaj zgodi. Je imela katera podobne tezave?

Jaz sem imela po prvi zanositvi IM, v petek bila sprejeta v bolnici, v nedeljo odpuščena, odvzet mi je bil desni jajcevod, v pon sem bila že v službi (10 ur na nogah). Potem poskušala z umetno, po punkciji zjutraj takoj delat in nato ravno tako po transferju. Ginekolog mi ni dal bolniške niti na dan transferja. Ni se prijelo, nato zanosila po naravni … Sem v 6 tednu in kontoliram betahcg, zaradi suma na ponovno IM. Tokrat mi je odprla bolniško. Vozim se vsak dan 50 km na delo, tam sem 12 ur na nogah drug dan 6, pa spet 12, in 10. In ce bo tokrat vse na mestu naprej delat.

New Report

Close