Bolniška-stres
To ni razlog za bolniško v nobenem primeru. Delodajalec ti je dolžan zagotoviti drugo ustrezno delovno mesto, ki bo manj stresno, ali pa ti plačevati nadomestilo, če ti takšnega delovnega mesta ni zmožen zagotoviti. MIslim, da je takšnih delodajalcev v Sloveniji zelo zelo malo.
Za bolniško moraš imeti zdravstvene razloge: ponavljajoče izcedke, stalno slabost z bruhanjem itd. Če ti stres povzroča takšne težave, potem lahko prosiš G za bolniško, pri čemer moraš imeti zelo razumevajočega ginekologa.
Rainbow,
imaš pač tako delovno mesto. Iz lastnih izkušenj ti povem, da stres ni razlog za bolniško, vsaj meni je moja G ni hotela dati in letos, ko komplicirajo zaradi bolniških je pri večini nosečk tako. Tudi ginekologi si ne morejo več zmišljevat. Na začetku sem veliko bruhala, bila na infuziji in šele takrat sem šla v bolniško in to ne do konca, ampak za en mesec.
Napisala sem samo tisto, kar velja. V odločbi, ki si jo dobila od komisije in v kartoteki pa sigurno nimaš napisano, da si v bolniški zaradi stresa, ker zaenkrat v Sloveniji to ni zakonski razlog za bolniško. Žal.