Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Bolniška – nega otroka

Bolniška – nega otroka

Dragi starši!

Ali ste vedeli, da lahko bolniški stalež (nego) za otroka dobi samo tisti, ki je z njim prijavljen v skupnem gospodinjstvu?
Sramota!!!
Kaj pa vsi tisti starši (samohranilke-ci), ki imajo zgledno urejene odnose z bivšim partnerjem – očetom (materjo) otroka in ki v dobro bivšega partnertja in v dobro svojega otroka radi priskočijo na pomoč in so doma z bolnim otrokom?
Preverila sem na ZZZS in oni preverjajo kdo je v skupnem gospodinjstvu z otrokom in zavrnejo predlog za stalež oz. nego otroka.
Očitno moraš goljufati državo (in imeti stroške) ter začasno prijaviti v gospodinjstvo bivšega partnerja ali pa otroka začasno prijaviti na njegov- njen naslov.
Kaj pa enakopravnost staršev???

Kaj pa tisti, ki so prijavljeni na različnih naslovih in samohranilci samo zato, da imajo višji otr. dodatek in nižje plačilo vrtca in še kaj???
A je to enakopravnost
Mallči

Prav imaš malči…ravno spodaj se je ena zavzela za to, da bo postala samohranilka, da bo plačevala manj vrtca.
Vem, da ni prav, da tiste, ki pa so res samohranilke na račun tistih “goljfivih” nastradajo, ampak tako pač je…demokracija!

---------------------------------------------------- Življenje je lepo, zato ga je vredno živeti!

Bravo Malči. Tudi jaz sem s tabo!

New Report

Close