Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost bolniška med punkcijo in transferjem – da ali ne?

bolniška med punkcijo in transferjem – da ali ne?

Pozdravljene!
Tale vaš forum že dolgo spremljam kljub temu, da sama ne sodelujem dosti z mnenji, vprašanji,… Tudi sama sem pristala v postopku IVF ICSI in je to moj prvi postopek. Trenutno sem še zelo optimistična in sem prepričana, da bo uspelo. Moram pa reči, da sem se marsikaj iz njega naučila oz. dobila odgovore na teme o katerih nisem prej vedela veliko. Zanima me sledeče – v soboto oz. v nedeljo bom imela punkcijo v Mariboru. Jutri še imam zadnji UZ in mi bodo povedali kdaj točno bo punkcija. Sestro sem vprašala kako je z bolniško med punkcijo in transferjem in mi je rekla, da mi pripada. Mene ne vleče preveč v bolniško in bi raje do transferja šla delati. Delam v pisarni, tako da nimam fizičnega dela, ampak bolj za računalnikom. Kaj menite ve – ali je bolje ostati doma ali lahko grem na delo? Bolniško imam namen koristiti 14 dni po tranferju.
Hvala za vaša mnenja in vsem čimprej dve črtici.

Jaz sem koristila teden dni po transferju, nisem več zdržala doma (psiha dela svoje). Ni bilo nobenih problemov, je pa odvisno od vsake posameznice.

Kakor želiš, če imaš stresno delo oz. če moraš veliko misliti za računalnikom, je bolje da si doma.Vseeno je drugače, če vse skupaj odklopiš.Jaz se imam ta teden ful fajn.Sem na dopustu – dopoldne hodim na UZ, popoldne pa berem dobro knjigo in upam, da se moji folikelčki iz dneva v dan večajo, da bojo nared za IUI.
Včasih kar paše, da izkoristiš, če lahko.

tajči,

Žal je tako, da nam zavarovalnica omogoča vedno manj bolniških odsotnosti, pred leti je avtomatsko veljalo, da si 2 tedna po transferju na bolniški, danes le še 5 dni po punkciji in 3 dni po transferju. Kar je nad tem, ti lahko omogoči le tvoj osebni zdravnik oz. G.

Če ti povem svojo izkušnjo – ko smo se z drugimi puncami srečale na transferju, smo se vse strinjale, da punkcija sama po sebi ni bila tako boleča, čutiš pa bolečine še nekaj dni potem – ko ti injekcije proti bolečinam popustijo. Nekatere so jemale ketonal, tudi tiste, ki so nameravale iti v službo, so si premislile. Tako da se mi zdi najbolje, da še malo počakaš na to, kako se boš počutila po punkciji. Če boš imela veliko celic, so bolečine lahko res zoprne in je prav, da pustiš tudi svojemu telesu malo počitka. Če pa se boš počutila ok, pa pojdi seveda v službo.

Vsekakor ti želim uspešen postopek!
S.

Tajči, jaz sem bila na istem, kot ti. In sem se odločila ostati doma 2 dni po punkciji (takrat ti preprosto ne paše sedet 8 ur v službi, ker te vse boli in tišči), po transferju pa tudi samo 2-3 dni. Meni je žal vsakič (za mano je že 5 transferjev) tako naneslo, da sem imela ravno hkrati s temi stvarmi še gužvo v službi, vendar ni bilo problema.

Najbolje, da se sproti odločiš, kakor se boš pač počutila. Jaz si zdajle (ko nisem v postopku) mislim, da sem bila nora, ker nisem izkoristila bolniške. Ampak ker takrat živčki delajo svoje, je bolje, če se nekako zaposliš – pa čeprav z delom v službi… Le sekirat se ne preveč.

Želim ti, da bi ti v prvo uspelo!

Briar

Jaz sem vedno po punkciji šla v službo. Po transferju pa sem bila štirikrat na dopustu po en teden, nikoli na bolniški, nazadnje pa je transer padel ravno na velikonočni petek, tako da sem imela ta dan dopust, čez vikend sem počivala, ponedeljek je bil praznik, potem sem šla pa nazaj v službo.

Ciao,

jaz sem šla takoj po punkciji direktiva v službo. nobenih problemov, nobene injekcije proti bolečinam, nobenih apaurinov in drugih tablet proti bolečinam itd…

Ima pa vsaka ženska svoj prag bolečine, ampak zdaj se nas že kar dosti dobiva na kavi, pa nobeni punkcija ne predstavlja problemov.

Na dan transferja sem doma, drug dan pa v službo.

Brina

Živjo,

odvisno od tega, kako se počutiš. Jaz sem bila v času IVF postopkov v bolniškem staležu le na dan punkcije in dan trasferja, potem pa ne, pa še to iz razloga, ker nisem nikoli vedela, kdaj pridem na “vrsto”.

Janja

Pozdravljena Tajči,

zakaj ne bi bila v bolniški, če ti pa pripada. Jaz tudi delam v pisarni, pa sem raje na bolniški. Prvi IVF sem bila doma že 3 dni pred punkcijo in potem 14 dni po transferu, sedaj pa sem ravno spet imela transfer-eskimčki pa sem tudi v bolniški.

Ti lepo uživaj doma in se pusti majo razvajati in ne misli kaj bo.

Na dve črtici,

Sonček

Sonček, jaz menim, da imaš najbolj prav.
Če ti pripada, zakaj ne. Zavarovalnica že tako strogo odmerja vsa pokrivanja stroškov, in menim, da so vsak dan dobro pretehtali, ali naj komu pripada bolniška ali ne.
In če je zakonodaja taka, da določa, da ti pripada, potem je to za telo
gotovo dobro.

Sonček drži se.

lep pozdrav punce jas sem vceraj imela punkcijo in seveda so bolecine bile grozne ter slabost danes ni nobene slabosti razen krci nevem ce naj grem delat ali ne?!kaj vi mislite

New Report

Close