Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Bolniska-kontrola iz ZZZS

Bolniska-kontrola iz ZZZS

Pozdravljene nosecnice!
Zanima me,ce je katera na bolniski ze dlje casa in ce je imela kontrolo iz ZZZS?
Kdaj izvajajo kontrole-v dopoldanskem casu,popoldan,vikendi?
Hvala in lp!ČAja

Jaz sem doma že štiri mesece in še niso prišli…

jaz sem bila doma 3 mesece pred nastopom porodniške in nisem imela nobene kontrole.

Preberi kaj piše na odločbi. Pri meni piše da imam dovoljene sprehode in gibanje v kraju kjer prebivam-Lj tako da glede na to ne pričakujem kontrole.
Mi je pa G napisala na predlog, da priporoča redne sprehode.

Jaz pa sem imela v prejšnji nosečnosti kontrolo dvakrat, v tej pa enkrat. Dvakrat je gospod prišel v dopoldanskih urah, enkrat popoldan. K sosedi je prišel celo zvečer!

Pa srečno!

jaz sem tudi na bolniški že 5 mesecev,nisem imela kontrole,sem se pa res (skoraj)držala “hišnega pripora”.v ekstremnih situacijah sem šla malo na zrak:))npr.,ko je sosed tramove menjal,novoletno kosilo in ene dvakrat na krajši sprehod,ko se mi je že kisalo!:)) zdaj sem že skisana in sem dobila priporočilo od gin.za krajše sprehode v bližini stanovanja.
menda znajo pridet bilo kdaj,tudi za vikende,popoldan…

sicer še nisem na stroške ZZZS, bom pa drug teden, če mi bo komisija odobrila še 3 tedne bolniške. Že sedaj sem vsak dan zunaj, sicer pred hišo. Pa tudi v trgovino grem kdaj pa kdaj, ampak sem res takoj nazaj.

Sem pa zaposlena v javni upravi in baje je po novem veliko strožje in ti popljejo detektiva,da preveri,če si doma.

Jaz sem bila v obeh nosečnostih na bolniški(prvič od začetka dalje, drugič od 5 meseca dalje), kontrole nisem imela nikoli-niti se nisem držala tistega kar piše na odločbi-v mojem primeru, da moram mirovati na domu! prvič sem bila itak ful po bolnicah, drugič, pa sem bila več zunaj kot v hiši, na bolniški sem bila zaradi težav v prejšni nosečnosti in možnosti ponovitve(preeklampsija, CR…)! In pri leto in par mesecev starem otroku enostavno ne moreš mirovati, še manj pa skoz doma bit, ker drugače bi sestaradala oba, ker žal nimam nobenega čez dan ki bi mi pomagal(šel v trgovino, pošto,otroka peljal ven…)

JAz sem na bolniški od začetka nosečnosti ( avgust 2006 ) pa ni bilo nobene kontrole, sem pa itak skozi doma – ker so težavice.

Aja dolenjski konec.

LP.
S.32t.

Jaz sem jo imela 1x. Gospod je prišel v kontrolo dopoldne. Na bolniški pa sem bila od tretjega meseca nosečnosti.

Oj!

Jaz sem na bolniski ze od avgusta, dvakrat je prisel gospod. Enkrat celo v soboto.

lp

Včeraj zaključila šestmesečni stalež zaradi rizične nosečnosti…

kontrole ni bilo niti enkrat, sem pa bila ves čas doma… šla sem le na pregled ali na pol urni sprehod za potrebe terapije…

srečno!

New Report

Close