Najdi forum

Bolniška in zavarovanje

Ali obstaja kakšno zavarovanje v primeru, da grem na bolniško? Mislim, če se kaj poškodujem ali v službi ali doma in moram iti na bolniško, seveda se mi pri plači to takoj pozna. A obstaja tudi kakšna zavarovanje, kjer se je možno zavarovati za tisto razliko. Mi lahko malo poveste pogoje in v katerih primerih se to dobi. Hvala

Takšno zavarovanje je del dodatnega nezgodnega zavarovanja. Imenuje se dodatno nezgodno zavarovanje za primer dnevnega nadomestila in se izplača v primeru začasne nesposobnosti za delo zaradi nezgode.

Dnevi všteti v dnevno nadomestilo se štejejo od prvega naslednjega dne obiska pri zdravniku in do zaključka bolniške.

Npr.
Poškodujete se v ponedeljek. Če greste k zdravniku šele v sredo, se vam bodo v dnevno nadomestilo šteli dnevi vključno s četrtkom.

Dnevno nadomestilo si izberete ob sklenitvi zavarovanja. Zneski na dnevno nadomestilo se lahko gibljejo od 2 do 15 EUR na dan.

Lp,
Sanja

********************************** Sanja Čekić Adriatic Slovenica d.d. http://www.adriatic-slovenica.si https://www.facebook.com/Adriatic.Slovenica

Je možno dobiti kakšno nadomestilo za poškodbo, če si se poškodoval pred več kot enim letom in si seveda pozabil na to da si zavarovan, prav tako pa nisi šel na bolniško, saj si plačan od prometa, torej se mi niti ne splača iti na bolniško. Ali lahko karkoli uveljavljam za nazaj? Hvala.

Kar ste napisali ni mogoče. V Sloveniji smo do izplačila zavarovalnine zaposlene osebe upravičene v primeru, ko smo upravičeno zadržane od dela. To pa dokazujemo z bolniškimi listi.

Študentje, brezposelni ali upokojenci prvotno pošljejo dokazilo o statusu študenta, brezposelnega ali upokojenca. Na podlagi zdravniške dokumentacije za njih dnevno nadomestilo določi zdravnik cenzor.

Lp,
Sanja

********************************** Sanja Čekić Adriatic Slovenica d.d. http://www.adriatic-slovenica.si https://www.facebook.com/Adriatic.Slovenica

New Report

Close