bolniška
Pozdravljeni
Pred kratkim sem začela terapijo z Betaferonom.Imam nekaj težavic, ki počasi izginjajo. Trenutno sem v bolniški.Delam v organizaciji, ki zahteva delo po 8,12 in 16ur,prazniki, tri izmensko delo.Na komisiji za zdravila so mi rekli,da moram nehati delati nočne. Ko sem to omenila nevrologu le ta ni našel razloga,da bi nehala z nočnimi. Sicer ponoči rada delam,vendar si v službi res ne morem dajati inj., če pa bi si le to dala pred delom, me je strah saj imam do službe skoraj 65km dolgo pot.
Rada bi vedela ali ima kdo podobno izkušnjo in kako se je le ta končala.
Potem naj ti tudi tisti, ki so ti to rekli uredijo papirje, da boš tam kjer si zaposlena to lahko uveljavila. Kar pa ti ne bodo saj to dobro vedo.
Me kar razjezi, ko vidim kakšne trosijo nekateri strokovnjaki.
Ta papir ti da invalidska komisija kjer ti dajo % in kategorijo invalidnosti.
Tudi jaz sem imel pri prvem zagonu delo , ki potem ni ustrezalo moji MS, in me je nevrologinja predlagala in svetovala poklicno rehabilitacijo ( napravil sem 5 stopnjo izobrazbe ).
Naj opišem kako je bilo pri meni.
Pri prvem zagonu sem opravljal delo za katerega se je že takoj videlo, da ga ne bom mogel več dolgo opravljati ( več izmen, sobote, nadure, fizično delo ). Nevrologinja mi je svetovala poklicno rehabilitacijo ( došolanje , prekvalifikacija … ) Saj se meni tudi sanjalo ni do takrat, da je to možno. KAR SEM JI ŠE DANES HVALEŽEN ( od tega cca 7- 8 let )
14 dni sem potem hodil V Lj na ZRI ( Soča ) , kjer so podali mnenje ( razni testi ipd ) da, sem sposoben šolanja .
Na invalidski komisiji so potrdili prekvalifikacijo, v tovarni pa so povedali za kateri poklic se moram došolati ( podjetje mora izraziti potrebo po nekem kadru in da te bodo tudi zaposlili ) , kar pomeni da morata biti ZPIZ ( kot plačnik šolanja in nadomestila za čas šolanja ) in podjete ( ki te bo potem zaposlilo na določenem delovnem mestu )za to da se prešolaš ali došolaš.
Zato ti svetujem, da se posvetuješ z nevrologom o tem ( če je možno ).
Od tega je že kar nekaj časa zato je morda danes že kaj drugače in tudi za vrstni red nisem povsem prepričan če je pravi.
Skratka od tega je že kar nekaj časa, da sem že kar nekaj pozabil. Zato moraš dobiti nekoga , ki se v te postopke dobro spozna in, da ti svetuje kako in kaj, ker te kaj hitro povozijo.
To pišem zato ker se mi zdi, da je zelo pomembno delati samo v prvi izmeni, ker imeti red pri hrani……… , injekcijah…….. je še pri zdravih pomembno zato pa toliko bolj pri MS.
Želi ti uspeh.
LP
Pozdrav
Najprej se ti zahvaljujem za izčrpen odgovor. Moram povedati, da imam 5 stopnjo že doseženo lahko pa še diplomiram, vendar stane prvo leto 700tisoč ,kar pa mi delovna organizacija ne bo plačala. Vsi ostali poklici pri nas zahtevajo diplomo ali pa gre za še težje delo kot je moje.
Ugotavljam, da tudi pikanje na delovnem mestu ni tako slabo, človek se vsega navadi.
LP