Najdi forum

BOLNIŠKA

Živjo,

danes sem pri ginekologinji dobila 4 tedne bolniške.
Zanima me, kako je s tem naprej: koliko časa gre na breme delodajalca in kaj je, če ti potem podaljšujejo oz. kaj je za delodajalca najbolje? Kako je s komisijo (kdaj jo imaš in v kakšnem primeru)?

Hvala.

po 4 tednih delodajalec nima več nobenih stroškov s tabo…če se ti vmes prekine in greš pozneje spet na bolniško, te spet plačuje delodajalec (in spet išče nadomeščanje)

meni že od 6. tedna naprej G podaljšuje za 4 tedne…po 3 mesecih mi je delodajalec sam predlagal, naj kar ostanem na bolniški če se da (zaradi financ in tudi nadomestilo je že imel urejeno)…zdaj upam da mi bo podaljševala še do konca (še 2 meseca), čeprav si ničesar ne izmišljujem, ker mi je noro, če mi v resnici nič ni (samo normalne nosečniške težave)…samo rečem, če mi še lahko podaljša in mi do zdaj vedno je

vedno me je bilo strah, da bom šla nazaj delat, in glede na to, da imaš na začetku probleme, te potem da za vsako malenkost nazaj na bolniško in spet si strošek službe…nisem si pa upala direkt vprašat delodajalca, kaj je bolje (če pridem delat, al še prosim za bolniško v primeru da me G vpraša, kako se počutim in kaj bi sama rada), da ne bi izgledalo, kot da se mi ne da v službo…pa je potem sam predlagal, da vlečem do konca, če se da, ker mu “ne bi bilo všeč” da pridem in grem nazaj čez 14 dni

Živjo,

se pravi, da je rok, do katerega si breme delodajalca, 4 tedne, od tam naprej pa države?

ja, točno 30 dni…če se ti prekine, se šteje znova

če boš na bolniški 3 mesece, se pa pozanimaj še za solidarnostno pomoč (v negospodarstu ti po 3 mesecih na bolniški pripada 120.000 sit)

Tudi mene zanima, kako je s to solidarnostno pomočjo, če si na bolniški 3 mesece (delam v gospodarstvu).

Ojla. Tudi jaz ti lahko povem, da če si več kot 30 dni istočasno doma da si na socialni plači. Ampak zdaj je po novem vse odvisno od komisije. Če želiš biti doma več kot 30 dni hkrati te mora dati tvoja osebna zdravnica na komisijo, ta pa potem odloči ali ostaneš doma ali pa ne. Da se temu izogneš pa moraš vsakič sprot zaključiti bolniško iti za kakšen dan v službo, pa spet na bolniško

saj če si na bolniški imaš čas letat od zdravnika do zdravnika 😉

G ti napiše priporočilo, ki ga odneseš do svojega splošnega zdravnika, ta napiše predlog in ga pošlje na komisijo…od njih dobiš priporočeno odločbo do kdaj je odobreno (ponavadi je tako kot napiše G, vsaj pri meni se še ni zakompliciralo)
če ni nič hujšega (strogo ležanje npr) prosi G (če ne bo sama spomnila), da ti pripiše “pripporočene sprehode” – drugače se lahko zgodi, da te kdo s komisije išče doma, če te ni pa imaš komplikacije

dpš…ne vem kako bi te gledali v službi, če bi vsake 30 dni prekinjala bolniško…stroške bi pa nosili oni (?)

za solidarnostno pomoč je pa odvisno od delodajalca (če ni to negospodarstvo)…tega se nisem zanimala, malo pobrskaj po pogodbah, najbolje da kar na računovodstvu vprašaš (meni so vse lepo razložili, ampak vprašat sem pa mogla sama :))

Živijo,
mogoče katera od vas tukaj gor ve, po katerem letu starosti te po defaultu dajo na bolniško, če zanosiš, čeprav je vse v redu? Stara sem namreč 36 let, nekaj pa sem slišala, da se to zgodi po 37. letu.
Lp,
Koromandija

Po defaultu te ne dajo na bolniško. Saj zdrava nosečnost ni bolezen, tudi če imaš 40 let.

New Report

Close