Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! Bolj ali manj strupeni jogiji

Bolj ali manj strupeni jogiji

Pozdravljeni,

mi lahko pomagate z izkušnjami pri izbiri jogijev? S kakšnimi ste zadovoljni? Koliko čutite topila in druge kemikalije, ki jih uporabljajo pri izdelavi?

Za sabo imam zelo slabo izkušnjo. Že tretji jogi sem kupila pri podjetju Dollar. Ker sem bila s prvima dvema zelo zadovoljna, sem bila za podoben jogi iz lateksa pripravljena plačati več. Razmišljala sem tudi o spominski peni, pa sem si premislila, ker me je skrbelo, da bo poliuretan oddajal preveč formaldehida, jaz sem pa kemično zelo občutljiva. Očitno sem razmišljala povsem narobe, ker si ne predstavljam, da bi kakršenkoli jogi lahko oddajal več topil, kot jih moj. Že tri mesece ga imam zaprtega v posebni sobi, ki je zaradi tega ne morem uporabljati, še zaradi zračenja me je groza vstopiti. Nič ne kaže, da bi bil jogi v bližnji prihodnosti primeren za spanje. Najraje bi se ga znebila, ampak res ne vem, s katerim naj bi ga zamenjala, da se zgodba ne bo ponovila.

Srečno,

Alenka

zdravo
če so ti glede kemije itd. pač problemi, se defenitivno obrni na vzmeti in pusti razne pene in latexe,ker ne dihajo tako kot vzmetnice. Ne da so bolj zračne,ampak tudi veliko udobnejše. mi smo kupili vzmetnice pri Slovenski postelji,ko majo žepkasto in sodčkasto vzmetenje in ti povem da je super na njih ležati. že pri njih ko probaš, ne veš kir je boljši. Sem takrat probavala med mislim da hidro (same vzmeti,res udobno) in pa krko ki je pa itak ful dobra. ampak na koncu sem se odločila za prestige vzmetnico in zaenkrat nimam kej čez njo rečt. so večina naravni materiali in je izredn udobno ležat na njej.
mi smo zaenkrat zadovoljni.
je pa tud od vseh teh raznovrstnih ponudnikov na tržišču bila prodajalka res prijazna in mi je najbolj svetovala od vseh,ker res vsepovsod ti nič ne svetujejo,kar bi blo za tebe,ampak direkt vsiljujejo, sam da prodajo. zato pa res boljš dat malenkost več,pa maš mir in si zadovoljn.

Hvala za predlog, sem že malo razmišljala v tej smeri, ker si predstavljam, da pri vzmetnicah odhlapevanje raznih kemikalij hitreje poteka. Moram pa priznati, da z vzmetnico, ki sem jo imela pred lateksovimi jogiji, nisem bila zadovoljna. Bila je pretrda in vzmeti so kar hitro popuščale.

Še vedno iščem novo ležišče, ker moj lateks tudi po skoraj osmih mesecih zame še vedno oddaja preveč topil. Slabo kaže tudi za naprej.

Pregledala sem ležišča z žepkastimi vzmetmi, ampak imajo tudi kakšno plast pene zraven, to me skrbi. Tudi sicer na forumih za kemično občutljive odsvetujejo vzmetnice.

Na nemškem področju sem našla kar nekaj ponudb z eko certifikati in certifikati o zmanjšani emisiji, pri nas česa takšnega še nisem zasledila. Je kdo že kaj takega vendarle opazil? Zanimivo je, da nekateri nimajo problemov s peno, ki je opremljena s takimi certifikati: http://www.csn-deutschland.de/forum/showthread.php?id=18308.

Če tole bere še kdo z multiplo kemično občutljivostjo, bom še posebej vesela kakšnega komentarja, lahko tudi zasebnega sporočila ali e-pošte, ker se mi zdi koristno izmenjavati izkušnje glede izdelkov, ki za tako občutljive sploh pridejo v poštev. Zadeva zna biti kar problematična, ker v končni fazi ljudje padajo v nezavest že zaradi parfuma, ki si ga je kdo v bližini malo bolj radodarno nanesel. Tako daleč na srečo še nisem, doslej sem se še vedno pravočasno umaknila, je pa zame neuporabna tudi soba, ki je bila pred dvema mesecema in pol pobeljena z JUB-ovim apnenim beležem.

Upam, da vsa nova oblačila pred uporabo operete vsaj enkrat in da dišave uporabljate v zmernih količinah, če jih že morate. Vedno bolj se po svetu celo uveljavljajo zakonske prepovedi uporabe dišav na delovnem mestu. Tudi dim je nevaren, še sploh če v peč na trda goriva zmečete še kaj drugega kot drva. Preveč smo obkroženi s kemijo, enkrat ima telo zadosti in pade v začarani krog vedno večje senzitizacije. Ocenjujejo, da bo do leta 2020 kemično občutljivih že okoli 60% ljudi.

New Report

Close