Najdi forum

Lepo prosim, ce ima kdo dober nasvet, kaj naj storim, da bi se nas muc znebil bolh.Ko je bil se manjsi, smo ga kopali s samponom proti bolham. Nekaj casa se je se kar mirno drzal, toda vecji ko je bil, bolj se je bal kopanja. Zato smo to poceli zelo poredko, saj se mi zdi, da je to zelo stresno zanj in se mi kar smili.
Nekajkrat sem ga posula s nekaksnim pudrom za bolhce, pa je to prevec vneto lizal dol z dlake. Ovratnica je bila naslednja stvar, a tudi to je poskusal z lizanjem odstraniti, cele ure si je prizadeval da bi jo odstranil, potem pa smo jo dali dol.
Slisala sem, da peljes zival k veterinarju, da dobi nekaksne tablete proti zajedalcem. Ali je to res?
Muc ima zelo gosto dlako, malo daljso in so bolhce res problem.
Lepo prosim za nasvet.
Se to, kje se da kupiti tista gumasta rokavica, za cesanje?
Pa se to, nekaj dni nazaj se je muc vrnil iz nocnega pohoda nekako klavrn, zdelo se mi je da ne more mjavkati, potem pa je dva dni samo cmel in zelo malo jedel, ves cas se mu je spahovalo kar je pojedel. Cez nekaj dni je bil boljsi, samo se vedno nima pravega glasu in se vedno se mu spahuje kar poje.
Mi lahko svetujete ali naj ga peljem k veterinarju?
Lepo pozdravljeni!

živjo
bolhice: obstajajo kapsule, ki jih zdrobiš in vsebino mucu ali psu namažeš po hrbtu med sp. tačkama. sicer ne vem kako se imenujejo, vendar so zelo učinkovite. tablete proti zajedalcem pa pomagajo proti notranjim zajedalcem (gliste, trakulja) in jih je priporočljivo mucu dati vsaj 2x na leto. dobiš jih tudi v trgovinah za živasli in so zelo poceni, okoli 100 sit.

potepanje: svetujem ti, da muca kastriraš, ker se bo drugače potepal, pretepal in boš imela same skrbi. naš muc se je s takega potepanja vrnil zelo poškodovan, račun pri veterinarju je znesel 60. 000 sit, najhuje pa je bilo gledati muca, ki je trpel. če se muc čudno obnaša, ga pelji k veterinarju. še posebej če ni bil cepljen.

Ene izmed teh kapsul se imenujejo Stronghold. Sicer stanejo nekaj čez 2000 SIT, ampak delujejo proti bolham, klopom, garjam, glistam, …
Po moje se jih splača kupiti kljub ceni, saj delujejo zelo hitro in imajo zelo malo stranskih učinkov. V primerjavi s cenejšimi lahko muco božaš že po pol ure in še isti dan kopaš.

Učinkovito sredstvo proti bolham je Frontline spot on. To je v tekoči obliki in kapsulo stisneš za vrat muca, da si ne more zlizati. Stvar začne delovati v nekaj dneh. Bolhe uničuje do 3 mesece, klope pa do mesec dni. Cena je odvisna od velikosti oziroma teže mačke. Dobiš jih pri dobro založenih veterinarjih. Obstajajo pa tudi tablete proti bolham, vendar jih ne uničujejo ampak povzročijo, da so sterilne, tako da se jih moraš na vsak način znebiti z drugačnimi sredstvi.

Frontline spot on je zelo učinkovito sredstvo, vendar moraš hkrati odpravljati bolhe tudi v okolju mucka, drugače ga bodo hitro spet napadle (v treh mesecih, mogoče še prej). Dobro mu očisti ležišče, ful je treba pogosto in natančno sesati… Če se potepa, pa jih bo itak vedno znova dobil in mu boš morala kapsulo redno dajati (koliko je pa to dobro za žival, pa ne bi vedela).

Saj to sredstvo ne gre v žival, ampak se razširi po koži oziroma dlaki. Mi ga na psu in mačkah uporabljamo celo leto in še ni bilo stranskih učinkov.

Ko boš naslednjič kupoval to sredstvo, poprosi veterinarja še za navodila za uporabo. Ta pri Strongholdu obsegajo dve A4 strani in je podrobno opisano delovanje ter stranski učinki. Vsa ta sredstva prehajajo v kri (nekatera tudi skozi možgansko opno) in preko tega pomorijo bolhe. Po mnenju našega veterinarja ima Stronghold najmanj stranskih učinkov, poleg bolh pa pomori tudi gliste, garje, … Je pa kar precej dražji.

Če si predstavljaš, da bi imel celo leto na koži en strup proti bolham…meni se ne sliši prav zdravo :). Pa itak prodira skozi kožo v kri, ližejo se, torej gre tudi skozi sluznice prebavil, a ne… Saj nočem težit, bolhe je treba odpravit, boljšega načina ni..a vendar…Po moje znanost niti ne ve, kako ta sredstva dolgoročno vplivajo.

Po lastnih izkušnjah priporočam Frontline in vsekakor tablete proti notranjim zajedalcem.

Lp

ce je samo ena muca potem “ampula”, ki se “stisne” za vrat ni napacna odlocitev.
ce pa sta muci dve in se radi “umivata” pa ze nastane problem. resitev pa se imenuje PROGRAM. to je suspenzija (gosta tekocina) za velikost “ampule”, ki jo muca poje po obroku ali pa se ji zamesa v hrano. Bolhe so hin … muca srecna, ker se ji ni potrebno vec praskati :):)) ta PROGRAM se pa uporablja vsak mesec 1x. Dobi se pri veterinarju. Zadnja cena …. 6.200 SIT za 6 ampul – torej za tisocaka na mesec resis muco bolh :):))

bzzz
cebelica, kiima2mucibrezbolh

Mi lahko prosim poveš proti katerim notranjim zajedavcem deluje Stronghold (latinska imena pliz), ker mi je zadnjič nekdo napisal in na seznamu ni bilo izredno nevarne pasje in svinjske trakulje, pa tudi goveje ne.
Hvala.

Bom pogledala doma, če še imam navodila.
Nekaj so o teh sredstvih pisali tudi na http://www.mojpes.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=246&FORUM_ID=1&CAT_ID=2&Topic_Title=Klopi+in+ostala+golazen&Forum_Title=Forum+ljubiteljev+malih+%BEivali
LP, Manka

Deluje na Toxocaro canis pri psih, pri mačkah pa T.cati in Ancylostoma tubaeforme. Deluje pa še na Dirofilarijo, zato ga je pametno uporabiti, ko greste na morje zlasti v okolico rovinja (KOMARJI)

Toxocara sp. so gliste. Hmm, ne deluje torej na nevarne trakulje. Kar pomeni, da je treba dati še kaj proti tem-npr. Pratel.

Hvala, sem čist pozabla na to debato. Se spomnim zdaj, Stronghold ne deluje proti trakuljam :-(((((((

Točno! Po mojem se cenovno bolj splača Frontline in Pratel, za na morje pa Stronghold. Garje pa mislim da pri domačih psih ne predstavljajo takega problema, da bi zanje preventivno dajali Stronghold. Je pa res, da se letos tudi obeta pomanjkanje Strongholda, tako da si nabavi celo škatlo.
LP,
Tinoča

New Report

Close