Bolhe v hiši
Pozdravljeni.
Ugotovili smo, da imamo v hiši bolhe. Glede na slike, ki sem jih našla na internetu, so to pasje, vsaj podobne so jim. V hiši nimamo nobenih živali, ki bi nam jih lahko prinesle, zato me bega od kje so se vzele. Sedaj bi se jih rada znebila, ker sem vsa popikana po spodnjem delu nog. Popikan je tudi 3,5 leta star sin, on tudi drugje po telesu (hrbet) in se večinom spraska do krvi. Ostali niso popikani, razen brat, ki je bil parkrat malce popikan. Hišo imam namen posesati s parnim sesalcem, si pa ne predstavljam, da bi morala oprati vse cunje, ki so v omarah, ker jih je ogromno. Rada bi hišo z nečim prešpricala, da pobijem tudi vsa jajčeca in ličinke. Na internetu sem našla Canis Plus naravno razpršilo ZA PROSTOR proti bolham, ušem, pršicam, stafilokokom, ki je naravno, zato ni potrebno, da bi celo hišo za določen čas izpraznili, kar je pri nas skorajda nemogoče. Ali ga je kdo preizkusil in dejansko deluje? Kaj mi priporočate?
bolhe lahko prinesete v hišo z čevlji. V hiši nimate živali, jih imate morda zunaj? Za moje pojme najbolj učinkovita zadeva je insekticidni sprej proti bolham, vendar morate v času po čiščenju površin nekaj časa zapustiti stanovanje in dobro prezračiti. Seveda morate pred tem dobro presesati stanovanje in oprati vse preproge, blazine in stvari na katere se lahko skrijejo. Pri nakupu pripravka pa se pozanimajte da deluje tudi na jajčeca in ne samo na odraslo bolho.
Mi smo uporabili desektin za razkuževanje prostora. Dobi se ga v lekarni, ni ravno poceni, je pa učinkovit. Najprej smo vse presesali, nato z njim prešpricali vse površine, torej tla, stole, kavč, posteljo z jogijem vred itd. Čistka od čistke. Ne pušča madežev, ko se posuši, čeprav je mlečne barve, ko se ga zmeša z vodo. Za dve uri se zapusti stanovanje. Če ste v hiši, lahko delate po nadstropjih. Nato smo vse površine še pobrisali. Oblačil v omarah nismo prali, ampak samo odeje, posteljnino, razne blazine itd., kjer sta se zadrževala moja mačka. Seveda pa se je najprej treba bolh znebiti z živali, če jih imate (zunanje ali notranje, vseeno), drugače vso to razkuževanje ne bo nič pomagalo. Če imate psa ali mačko, je zelo učinkovita ovratnica foresto od bayerya. Je dražja od ostalih, vendar je v mojem primeru do sedaj edina, ki je res pomagala. Moj maček jo ima že dva meseca in v tem času ni imel ne bolh ne klopov, prej pa se jih z ničimer nismo mogli znebiti, ker je kar naprej prinašal nove iz okolice.
Nimamo mačk in nimamo psov, ne zunaj ne notri. Imamo pa živino. Ali so lahko bolhe prišle od tam???
V naši bližini se Desektin nikjer ne da dobiti, zato smo nabavili sprej Bifenase. Danes sem pošpricala dve nadstropji, v vsaki sem pustila eno dozo, da se je izpraznila do konca. Malce sem skeptična, da je zadeva pokončala vso zalego. Nam je pa očitno uspelo golazen spraviti v avto. Danes, ko smo se nekam peljali, sem eno našla na nogi in potem, ko smo bili dolgo časa nekje parkirani in ko smo se odpravljali, je bila ena na sinu. Jutri pošpricam še avto, ker res ne bi rada tega okrog prevažala. Sumim, da smo jih prinesli od sosedovega mačka. Nisem pa prepričana, ker mu nočem več blizu.
Z desektinom smo pošpricali celotna tla, preproge, kavč, stole, mize, posteljo, jogije v celoti, okenske police. Sten in omar nismo. Res pa je, da nismo imeli toliko bolh, da bi bile prav vidne, le tu in tam je kakšna piknila. Posebej pozorni smo bili na kraje, kjer se moja dva mačka največ zadržujeta. Prav znebili pa smo se bolh, ko smo se jih znebili z mačk, ker sta sicer kar naprej prinašala nove.