Bolhe…da se potožim
Živjo,
nikoli si nisem mislila, da bom doživela, da se mi sprehajajo bolhe po hiši…mislim…Imamo živali že odkar se zavedam zase, prej doma, zdaj pa v svoji hiši. Imamo psa in mačka (mačka smo imeli 8 let) in nikoli nismo imeli problemov z bolhami. Pred pol leta pa se je v našo garažo zatekla muca, ki je s seboj pripeljala 2 mladička. O, kako so lušni. Mami, a jih obdržimo? Buci buci … ker so nam v tistem času povozili našega muca, smo mačji mami in družini ponudili zatočišče…in zaspali na lovorikah. Namreč, kot sem že zgoraj napisala, nikoli nismo imeli problemov z bolhami, zato nisem bila pazljiva in nisem mačke ‘razbolhala’ in ‘ljubka mucka’ je potem takoj imela še eno leglo muckov in še vedno bivakirala v naši garaži…in nam natrosila bolh toliko, da so nam potem, ko so bile muce dalj časa zunaj, skakale na noge. Groza. Špricala sem s Pipsom, Biokil forte, ma je vse blo blažev žegen. Sem spravla ven vse cunje in kar koli kej bilo ‘puhastega’ in vrgla proč, včeraj pa vse prešpricala še z Desektinom, mačkam že pred dvemi tedni dala Stronghold kapljice…in zdaj čakam, da vidim, ali bo uspešno. Pravkar spet sesam po hiši in špricam in brišem tla s kombinacijo vode, limone in tea tree kapljic… In se tolčem po glavi, da kako sem bla tako površna!!
Če bo kdo komentiral, prosim samo za kakšen dobronamerni nasvet :), ker graje ne rabim 🙂 si grem že sama sebi tako na živce … 🙂
Hvala 🙂
tudi jaz sem imel težave z bolhami v eni sobi,kjer so bile muce, bilo je toliko bolh, da mi je stotero njih ali tisoč skočilo na noge ko sem prišel v sobo. Muce smo dali ven in jim dali frontline, sobo pa sem zapečatil za 3 mesece in bolhe so vse pocrkale ker ni bilo hrane za njih.Drugače pa se dobi tole, menda je zelo dobro, jaz imam to doma sem kupil v angliji za vsak slučaj, eno kilo http://www.ebay.co.uk/itm/141350301486
Pokliči lokalni Zavod za zdravstveno varstvo oz. njihovo enoto za dezinfekcijo, dezinsekcijo in deratizacijo. Imajo sredstva, ki so “navadnim smrtnikom” nedosegljiva in delujejo izjemno učinkovito. Ni poceni, boš pa rešena te nadloge.
Verjamem, da si sedaj besna nase, ampak bi rekla, da si zaslužiš biti tudi pohvaljena: rešila si brezdomne muce, dala si jim zatočišče in hrano, navadila si jih na človeško bližino, … verjemi, da bo ta “bolhasta dogodivščina” kmalu le smešen spomin…
Hvala obema 🙂 Ja, na strokovno deratizacijo sem že pomislila – mogoče bom poklicala in ko bom zvedla za ceno :), bom provala še enkrat sama, če ne bo zdaj uspešno 🙂 Postane pa človek že prav obseden s temi bolhami, jih vidim povsod 🙂 Najmlajši mi je rekel, da naj si dam že enkrat mir, ampak kaj, ko se mi zdi, da stalno nekej skače po meni 🙂
Lahko noč 🙂
Če imaš doma parni sesalec, potem samo v akcijo z njim, ker jajčeca dejansko uniči samo visoka temperatura in v primeru, da ga enostavno nimaš , si ga za tisto malo časa sposodiš od nekoga….
Sicer pa, da se ga dobiti/kupiti tudi po trgovinah tipa Merkur, čisto navaden parni sesalec dobiš pod 100€, ne dolgo nazaj so ga v akciji prodajali v Šparu, po mojem je bil od Iskre…
V trgovini za male živali povprašaj po insekticidnem šamponu Pinavet (Krka) za pse in mačke, če maš kako odejo namenjeno za mačke ali psa, operi v stroju na 90°C.
Srečno!
Hvala, Artemida. Parni čistilnik imam, od Gorenja, je bil kupljen v Šparu :-)) in je krepko delal 🙂 Zaenkrat ni videt nikjer nobene životinje, nič ne skače, presesano in prešpricano je vse, edino noter v hladilnik nisem špricala :-)) Mucam sem dala še eno dozo Stronghold kapljic. Moram pohvalit te ampule, res uničijo vso zalego. Na začetku sem jim dajala neko bio zadevo…ma je bilo kot blažev žegen. Mi je pa bilo zanimivo, če lahko tako sploh rečem, ko sem prala eno prevleko, ki jo ima mularija, da se igra na njej. 2x oprana na enih 60 stopinj, prešpricana z biokill forte in ene dva dni po pranju dobimo gor tri skakajoče komade…je šlo direkt v smeti! Prevleka, ne otroci :-))
Muca Maša :-), zaenkrat je zatišje…proč smo vrgli, kar je bilo sumljivo, pred dnevi pa sem naredila še enkrat generalno v garaži in ni bilo nobenih sumljivih premikov in skokov. Upam, da smo se zalege rešili, res pa je, da sem dosti bolj paranoična :-), saj sesam in čistim po tleh vsake dva dni (vmes samo pometamo), v parni čistilnik sem dala eterično olje tea tree in limona, čeprav piše, da naj se ne bi nič stavilo noter 🙂 Bomo videli…