Najdi forum

Bolezni krompirja

Iščem po internetu pa nič ne najdem, zato se na vas obračam za pomoč.

Kje bi našla opise bolezni krompirja s slikami? Povsem konkretno me zanima bolezen z imenom ČRNA NOGA.

A mi lahko kdo kaj več pove o tem?

Hvala za vsak nasvet in lep dan vsem!

Pozdravljena,

najlažje na googlu, iskanje pod slike.

Pojma: “potato” in “disease” sta mi pod prvi zadetek dala sliko gomolja s črno nogo.

Lep pozdrav,

Matevž

Okrasni vrt www.okrasnivrt.com [email protected]

Sem pozabil še dopisat povzročitelja:

Erwinia carotovora ssp. atroseptica

več informacij lahko najdete tudi na spodnji strani:

http://ohioline.osu.edu/hyg-fact/3000/3106.html

lp,

Matevž

Najlepša hvala!
Grem takoj pogledat…

Pri nas je “črna noga” že potrjena. S tem, da je krompir vsaj zaenkrat še zelo lep – uničene pa so bili. Tako, da je bilo veliko govora (med sosedi) ali se ta krompir lahko uživa. Vendar pa smo na srečo pravočasno ugotovili, da je itak “grižast” (zelena voda – če ga daš kuhat).

Na internetu sem iskala kakšen bolj obširen članek v slovenščini, saj moji starši ne razumejo niti besede angleško. So pa bile zato slike toliko bolj dobrodošle…

A bi mogoče kje drugje našla kaj več o tej temi v našem jeziku? Tudi sama namreč nisem toliko sigurna v svoje znanje angleščine, da bi se lotila prevajanja. Starša pa imata ogromno vprašanj…

Kaj z okuženim krompirjem? V smeti, zažgati…? Mi zaenkrat izkopavamo sproti okužen krompir…

Žal v slovenščini nisem našel nič o tej bolezni. Morda je kaj več informacij v kakšni knjigi o varstvu poljščin…

Odstranjevanje okuženega krompirja zmanjšuje razširjanje bolezni, vendar morate paziti, da ne pride do stika z zdravimi rastlinami.

lp,

Matevž

New Report

Close