Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Revma Bolezen se lahko kontrolira

Bolezen se lahko kontrolira

Ta stran mi je zelo pomagala, mnogo informacij sem dobila, tudi zdravnika sem si izbrala po priporočilu na tej strani, skratka precej stvari o svoji bolezni (psoriatični artritis) sem bolje razumela. Nekaj sem tudi zapisala že, ampak danes bi rada povedala malo več. Ko sem izvedela za diagnozo, so se mi zamajala tla pod nogami. Že prej sem brala, kaj to pravzaprav je, k zdravniku pa sem šla zato, ker je bilo stanje nevzdržno. Vnemale so se mi tetive, prsti na nogah, noge so bile boleče, da skorajda nisem mogla hoditi, utrujenosti sploh ne bi opisovala, bilo je grozno, včasih nisem mogla vstati iz postelje, potem me je začel boleti predel okoli reber, sklepi, nisem se mogla obrniti, vstati iz postelje, zjutraj sem se zbudila in spet bi lahko šla spat.

Zdravnik je bil zelo skrben, posvetil se mi je in začela naj bi jemati sulfasalazin. Po nekem čudnem naključju prvi mesec zdravila nisem jemala, potem pa se je stanje nenadoma izboljšalo, pa je zdravnik rekel, da mi ne bo zaenkrat več pisal tega zdravila. Potem pa spet udar bolezni. In to še z večjo silo. Nekoč sem hodila na šport, aerobiko, fitness, zdaj niti iz postelje nisem mogla vstati. Naj skrajšam: hodila sem k dr. Veršininu Andreju (osteoptu in revmatologu) v Laško na terapije. Začela sem jemati Lyprinol, Veršinin pa mi je dal tabletke selena in tabletke mumio. Rezultat: sem popolnoma brez bolečin. Ampak, ko rečem popolnoma, to mislim dobesedno! Spet hodim na aerobiko, delam vaje najvišje intenzitete, tečem, itd. Nekoč si nisem mislila, da bom spet kdaj vstopila v športno dvorano, zdaj pa takole …

Zakaj sem tole zapisala? Ko sem izvedela za diagnozo, se mi je malone podrl svet. A danes vidim, da sama diagnoza nič ne pomeni, da je potek teh bolezni zelo različen, da ni treba izgubiti upanja. Vem, da zadeva ni ozdravljiva, a vseeno, vsak dan brez bolečin mi je vreden.

Upam, da boš kdaj prebrala moj odgovor, čeprav je preteklo že kar nekaj časa in napisala kako je kaj s tabo. Zelo sem vesela pozitivnega posta kot je tvoj, ki jih je na žalost bolj malo. Tudi jaz moram včasih spustiti aerobiko, ampak se potrudim pa grem in “odskačem”, ker se potem bolje počutim. Včasih me vse boli ko hudič, včasih pa gre super…

Tudi sama sem dala skozi vse bolečine kot jih opisuješ, za par tednov sem ostala v postelji, jemala methotrexat itd, ampak pustimo to. Artritis je zdaj udaril drugič, ne želim več v Petra Držaja, pač moja osebna odločitev.

Iščem svoj način ozdravitve, preskušam hrano, ribje olje pijem vsak dan, ki zelo pomaga, samo bolečina in otekline ne izginejo popolnoma, jutri grem h homeopatinji, bom videla kako bo.
Lahko kaj več napišeš o tem dr. Veršininu? Saj sem prebrala njihovo stran, ampak nisem kaj dosti odnesla. Skratka, upam da se oglasiš… Želim ti in vsem ostalim čimveč dni brez bolečin!

New Report

Close