Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Bolezen rok, nog in ust

Bolezen rok, nog in ust

Pozdravljeni?

Mene pa zanima kdaj je otrok kužen pri bolezni rok,nog in ust al kako se že reče tej bolezni.
Od prijateljice sin jo ima, včeraj so se mu pojavile pike, vročine včeraj še ni imel. Ali je bil v nedeljo že kužen?

Lahko da je bil že v nedeljo kužen.

Koliko je pa inkubacijska doba? Ker mi imamo namen it naslednji petek na morje pa me malo skrbi, če sta se nalezla. Kako je potem z morjem, če dobita to bolezen? in koliko časa traja.

Najlepša hvala za odgovor,lp.

Inkubacijska doba je približno 1 teden. Traja okoli 7-10 dni. Bolj je problem stomatitis (bolezen ust) ki zna biti boleč, pomagajo geli za denticijo. Nižate vročino, če je višja od 38,5C in zagotavljate da otrok dovolj pije.

Včeraj je sin dobil pikice po ritki,po nogah, pa ene dve ima na dlani. V ustih ima tri razjede, take majhne. Vročine nobene, je normalno, obnaša se normalno. Je možno da je to to?
Če je,kdaj naj bi bilo najhujše? Ali naj greva jutri do P?

Hvala za odgovor,lp.

Lahko da gre za to bolezen, no omenjate tudi izpuščaj po ritki. Lahko se zgodi da se izpuščaj razširi po celem telesu, plus še ostane v ustih. gre za isto skupino virusov. Če otrok nima vročine, razjede ga ne motijo pri hranjenju, ni potrebno iti pediatru.

Lepo pozdravljeni.

Moja mala naj bi imela bolezen rok, nog in ust, tako je potrdila zdravnica, vendar ima zraven vseh znakov, ki jih vi tukaj naštevate še bruha in drisko. Vse kar poje ali pa, da spije malo več kot dva tri požirke tekočine, vse izbruha. Ali je mogoče da se to pojavlja pri tej bolezni ali pa je dobila še kakšno drugo zraven? Hvala za odgovor.

Bolezen dlani, podplatov in ust lahko povzročajo tudi enterovirusi, za katere pa so blažji črevesni znaki značilni.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Spoštovani!

Moja skoraj enajstmesečna hči je pred tednom dni dobila pri zdravnici diagnozo lišaj na desni roki med palcem in kazalcem. Zgledalo je rdeče, malenkost mehurjasto. Rekla je, da je to posledica tega, ker si roko daje v usta. Dobili smo kremo Advantan. Po tej kremi je bilo samo še bolj rdeče in vsak dan slabše. Tri dni nazaj pa se je izpuščaj prenesel še na prste druge roke ter na obraz pod ustnico. Tokratna diagnoza je bila bolezen ust, rok in podplatov in dobili smo Fucidin, antibiotično kremo, ker je na prvotnem mestu zadeva zgledala grozno. Zdravnica nam je rekla, da moramo rano odmočit in potem namazat s kremo (antibiotično). Danes smo šle še enkrat nazaj, ker ni bilo nič boljše, samo slabše, izpuščaji so čedalje večji, več jih je, poleg tega pa ima v ustih tudi afte. Današnja diagnoza je bila (sicer pri drugi zdravnici) herpes in dobili sva Virolex mazilo. Meni izpuščaj zgleda ves čas isti, le da je sedaj v mnogo hujši obliki. Zanima me, ali naj grem jutri na Metelkovo še po četrto diagnozo, saj se mi zdi čudno, da nam niti enkrat niso povedali iste zadeve. Vse skupaj že spominja na ugibanje. Hvala za odgovor.

Vsekakor imajo vse diagnoze skupen imenovalec – virusni povzročitelj. Brez slike vam ne morem odgovoriti, za kakšen izpuščaj gre.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close