bolezen in dojenje
Pozdravljeni!
Ker se zelo slabo počutim, me zanima, v primeru da dobim vročino-zbolim, ali lahko vseeno dojim? Ali lahko vzamem kakšno zdravilo npr lekadol in kako to vpliva na otročka?
2,5 mesečnega sinčka izključno samo dojim!
Hvala za odgovor!
Pozdravljena!
Vsako zdravilo, ki ga želite zaužiti ali Vam ga predpiše zdravnik, ima priloženo navodilo za uporabo. V času dojenja je zelo priporočljivo, da ga natančno preberemo in smo posebej pozorni na rubriko Nosečnost in dojenje.
Moja izkušnja je, da so farmacevti pripravljeni posvetiti nekaj več časa odgovoru o primernosti v času dojenja, če sem jih vprašala, ko sem želela v prosti prodaji kupiti kakšno zdravilo.
Glede prenosa eventuelne okužbe na otroka moramo biti pozorni pri izločkih iz nosu in ust. Pomagamo si z gazo ali plenico ali kupimo kirurške maske in pazimo, da so menjane na dve uri. Skrbno umivanje rok vsakič, ko se dotaknemo svojega obraza ali damo roko pred usta v času kašlja, je naslednja pomenbnost.
Vsak infekt, ki “sreča” otroka, je spodbuda imunskemu sistemu, da tvori protitelesa. Naša želja je, da se ta čimbolje razvija in da je odgovor tak, da otrok ne zboli. Če ne zboleva prepogosto za eno in isto boleznijo, je želja postala resničnost.
Srečno!
Forum je zaprt za komentiranje.