Bolezen?
Spoštovani,
ko se obrišem po uriniranju je na papirju sled krvi. Bila sem pri ginekologinji in me je pogledala tudi z ultrazvokom in je rekla, da ne izgleda, da bi bila to menstruacija. Dala me je tudi na test krvi, ki ni pokazal, da sem v meni, bilo je vse bp. Ko grem na vodo me nič ne boli niti ne peče. Jemljem naslednje tablete: zjutraj Cipralex 2x, Concor 1x, in zvečer Kventiax 2x in Zolrix 1x. Moje mesečno perilo je zelo neredno zaradi teh tablet. Zanima me kako naj ugotovim ali je to menstruacija ali kakšna bolezen ledvic, saj me to krvavenje zelo skrbi.
Hvala za odgovor
Spoštovani!
Ali gre za menstrualno krvavitev ali ne – tu vam ne morem pomagati, to je stvar ginekologa. Problem urologa je v tem, da ugotovimo, ali gre za krvav urin. Se pravi, da se na pravilen način odda srednji curek urina v laboratorij – če so prisotni eritrociti v urinu, potem se opravi nadaljne preiskave, da se izključi morebitno dogajanje v sečilih, ki bi lahko povzročalo krvav urin.
Če omenjate, da je kri le “kadar se obrišete”, bi lahko šlo tudi za kakšno površinsko spremembo na genitalih, na primer karunkulo uretre – vendar bi to pri ginekološkem pregledu moralo biti opaženo.
Skratka – kako je z vašo menstruacijo – morda ste nekoliko nerodno zapisali – to bo vsekakor moral pojasniti vaš ginekolog – ta vas je/bo tudi ginekološko pregledal in VIDEL, ali je v predelu nožnice IN ZUNANJEGA USTJA SEČNICE karkoli, kar bi lahko povzročalo krvavitev (ranica, karunkula). Osebni zdravnik/ zdravnica pa bo opravil / vas napotil na analizo urina in če bodo v urinu eritrociti, tudi na ultrazvok ter nadaljne preiskave (urolog, nefrolog).
Lepo pozdravljeni!