Najdi forum

Bolečinev hrbtenici

Pozdravljeni!
Že kakšne pol leta me boli na sredini hrbtenice, opazil pa sem da se mi je tudi prebava poslabšala (zaprtje), ali gre morda za povezavo?

Lahko gre za posledico problemov črevesja in bolečine sevajo tudi v hrbtenico, lahko je tudi obratno, vendar običajno se pred zaprtjem pojavljajo močne bolečine v križu, ki lahko sevajo tudi v nogo, šele potem bi se pojavilo zaprtje.
Mislim, da gre za prvo varianto, zato vam svetujem najprej obisk pri splošnem zdravniku s preiskavo črevesja, da se ugotovi, kaj je vzrok zaprtja.

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

Pozdravljeni!

Prosil bi za obrazložitev RTG izvida.

Izravnana fiziološka lordoza s tendenco tranzitornega segmenta in v sled nekoliko znižana i.v. špranja L5-S1.
Blaga spondilolisteza L5.
Posamezni plitki Schmorlovi vozliči.

Hvala za odgovor.

Lp, Andrej

Zravnana hrbtenica je odgovor na bolečinske simptome.
Vretence L5 je podobno križnemu vretencu – verjetno posebnost razvoja.
Vretence L5 je nestabilno in pomaknjeno rahlo naprej, kar lahko povzroča težave in omenjeno lordozo.
Schmorlovi vozlički so največkrat posledica prekomernih obremenitev hrbtenice v smeri osi in za počutje niso pomembni.

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

lp Prosim za vase mnenje mojih tezav .Ped leti so mi odkrili poskodbo ali spremembo vratnih vretenc. 3in 4 vretenco imam skupaj zarasceno .6 vretenci mi stiskazivec.problemi so pa vrtoglavica omotica ,zanasanje . bolecina v oceh skratka kupa drugih tezav ki jih zdravniki predpisujejo vratnim vretencem.zanima me vaso mnenje glede zdravljenja ali operirajo ta del ,ter ali bi mi pomagala vasa terapija.hvala za mnenje

Na osnovi informacij, ki ste mi jih dali bi težko rekel ali je operacija res potrebna ali pa lahko še pomagamo z manualno terapijo.
Najbolje bi bilo, če bi se lahko oglasili v naši ordinaciji[/url] s celotno dokumentacijo, na osnovi klinične slike bi lahko odgovoril, kako vam lahko pomagamo oziroma ali je operacija edina rešitev.

Lep pozdrav,

New Report

Close