Bolečine,glava, vrat, rama, roka
Pozdravljeni!
Tudi jaz imam težave in bolečine v zgoraj opisanih predelih. In sicer…
Bolečine čutim po levi strani telesa, pod levo lopatici iz katere se bolečina širi v levo roko vse do prstov. Roka mi včasih mrtvi, po njej čutim mravljince in postane težka. Bolečine imam tudi na levi strani glave (zadaj). Tudi leva polovica glave mi včasih mrtvi in se celotna polovica razboli. V zadnih dveh mesecih je prisotno tudi piskanje v levem ušesu, ki je stalno prisotno in nikoli ne poneha, včasih piskanje spremlja tudi pritisk v ušesu. Sedaj pa so se bolečine pojavile še v levi nogi pod kolenom pa do prstov. Noga boli (sicer ne ves čas) in mi včasih mrtvi. Najbolj noga mrtvi v sedečem položaju ali ko ležim na hrbtu.
Za kaj gre? Ali so te težave med seboj povezane, ali gre za ločene? Kaj naj naredim, da se stanje izboljša?
Hvala in LP!
PozdravljenI!
Imam en problem in moj osebni zdravnik mi ne zna pomagati.
Pred enim mesecom so se mi tzačeli pojavljati mravljinci po obeh rokah in nogah in do sedaj še niso minili. Bial sem na MR glave, izvidi ok, krvni izvidi prav tako (kalij, kalcij,.), in tudi hormon ščitnice je ok.
Meni pa se ti mravljinci ne nehajo, stalno se mi selijo po okončinah, danes imam npr. občutek kot bi mi nekaj lezlo po mečih, večkrat imam tudi občutek zakrčenosti, oz. otopelosti rok/nog.
Osebni zdravnik me je odslovil s tem da ni nič narobe in da mi predlaga antidepresive!!Jaz pa nisem prav nič depresivna…
Odkar ima te mravljince, pa se tudi počutim vedno slabše, boli me glava, včasih sem kar malo omotično, večkrat m eoblije vročina in se mi zdi da bom padla skupaj.
V glavnem tole me spravlaj ob živce. Naj še dodam, da sem stara 25 let, mamica 18mesečne hčerke.
Prosim za pomč
Hvala
Za socariver:
Pri vas gre za dva ločena izvora težav, ki med seboj nista povezana.
Gre za obrabo vretenc in osteohondrozo tako v vratnem kot tudi v ledvenem delu hrbtenice.
Oba izvora lahko obravnavamo z manualno medicino. Svetujem obisk pri nas.
Lep pozdrav,
Za mravlja***:
Gre za t.im. vegetatidno distanijo – zaradi sprememb v avtonomnem živčnem sistemu je motena regulacija krvnega obtoka.
Ne verjamem, da so antidepresivi rešitev, prej bi poizkusil z manualno terapijo, akupunkturo in masažo.
Lep pozdrav,
Pozdravljeni,
Danes sem v desni roki, predvsem v zapestju in prstih čutila močne mravljince, med tem časom(10-15 min) se mi je poslabšal vid, pred sabo sem imela list z besedilom, ki ga nikakor nisem mogla prebrati, začela me je boleti glava (desna stran in zgornji del), srce pa mi je zelo hitro in močno bilo, čez pol ure mi je postalo slabo, ko so me z avtom peljali domov sem komaj zdržala do doma, doma pa bruhala. Tempetratura je bila normalna. Pritisk 123/75 (stara sem 17 let, visoka 160cm, imam 50kg), utrip srca 88. Po dobrih dveh urah se je stanje umirilo z izjemo glavobola(zgornji del glave).
Mogoče veste kaj bi lahko bil vzrok za to?
Hvala
Verjetno je šlo za napad t.im. vegetativne distanije, ko pride do trenutne neenakomerne regulacije posameznih organov in krvnega obtoka, pojavlja se tudi omotica in zmanjšan pritisk. Pojav je v vaših letih pogost, največkrat gre za utrujenost, neprespanost, psihično obremenitev
Potrebno je več počivati, urediti dnevnik v glavi (skulirati), ne se preveč obremenjevati s študijem in podobno, uživati čim več vitaminov, torej doseči fizično in psihično sprostitev.
Pojav nima povezavo s kakim problemom v hrbtenici.
Lep pozdrav,
Pozdravljeni!
Pred 3 leti sem bil na terapiji vratnega vretenca. Po terapiji so čez nekaj časa bolečine v vratu ponehale. Namreč opravljam sedeče delo za računalnikom. Zadnje čase pa me pogosto boli glava in čutim otrpele prste. Izpostavil bi še, da imam astmo 20 let in v zadnjem času tudi bolečine želodca (vnetje) – jemljem Nolpazo. Star sem 46 let. Ali menite, da bi lahko bilo kaj povezano s hrptenico?
Lep pozdrav, Miro
Glavobol in otrpli prsti so verjetno posledica sprememb v vratnem delu hrbtenice, medtem ko astma ali bolečine v želodcu s hrbtenico niso povezani.
Vaše simptome, ki izhajajo iz vratne hrbtenice lahko odpravimo.
Lep pozdrav,
Pozdravljeni!
Sestro že dva tedna(vsak dan,po več ur) neznosno boli glava,ponoči se zbuja od bolečine,megli se ji pred očmi,tablete proti bolečinam pomagajo,le za kako uro dve,nato pa se bolečina znova pojavi,nekaj dni nazaj ji je otrpnila desna stran ustnice(občutek je opisala kot,da je dobila anestetik-ni čutila ustnice),včeraj se je pa isto ponovilo z desno roko-ni je čutila.Nevrologinja ji je rekla,da naj bi šlo za avra migreno,vendar jo je za vsak slučaj še poslala na slikanje,ki ga ima naslednji teden.Zelo sem zaskrbljena zanjo!
Prosim Vas,če mi laho odgovorite,kaj bi lahko bilo!
Lep pozdrav!
Na osnovi navedenega seveda ne morem reči, kje bi bil vzrok, malo pa je verjetno, da izvira iz hrbtenice.
Več bi lahko povedal, če bi mi poslali izvide slikanja.
Lep pozdrav,
Spoštovani!
Nevem kaj je težava/vzrok za mojo rahlo bolečino v predelu glave. Gre za bolečino(motnjo) v višini ušesa, nekaj centimetrov stran od ušesa proti zadnji strani glave-desna stran. RTG vratu je bil vredu, saj tako je rekla osebna zdravnica. Sicer sem pa cca. pred letom dni dobil na drugi strani glave-leva stran udarec v glavo z nogo(športna poškodba) Nekaj dni za tem sem čutil buško na tej strani, kasneje pa se je pojavila ta opisana poškodba, ki pa je za cca. 4 mesece čisto izginila! Sedaj pa me spet moti in ovira. Bolečna ni konstantna in ni drastično boleča. Mnenje moje osebne zdravnice je to da sem preutrujen v pisarniškem delu in tako, da naj uporabljam ortopedski vzglavnik,..
Je možno da se je od udarca v levo stran prenesla poškodba na drugo stran glave, je vzrok kaj drugega?
Se da kaj pomagati z vaše strani, kakšne vaje?
Lep pozdrav!
Težave so lahko posledica udarca, ki je povzročil določeno zakrčenost mišic, lahko so posledica prisiljene drže, najbolj verjetno pa kombinacija obojega.
Problem je rešljiv z manualno terapijo, s seboj, morda so ob natančnem pregledu le vidne kakšne spremembe.
Lep pozdrav,
Pozdravljeni!
Stara sem 32 let, in se mi že pol leta pojavlja občutek mravljincev na razlićnih delih telesa, racimo samo na eni roki, ali podlahti , ali v področju gležnja ali cele noge do kolena. lahko tudi obraza, praviloma leve polovice. Potem me pa tisti del telesa začne boleti, kot po blažjem krču, pogosteje spodnja čeljustnica. Opravila sem MR glave in je ok, tudi testi na borelijo so v negativni. krvni testi so ok, tudi ščinica. V zadnjem času pa čutim pekoč občutek v desni dlani, okrog zapestja, ki nekaj časa traja, potem mine in se sčasoma ponovi. V prizadetih delih čutim mraz. Prosim za kak pošten odgovor, ker me noben ne jemlje resno. Hvala
Sandra
Pozdravljeni!
Pred 10 dnevi sem se zbudila z močno bolečim vratom, naslednji dan se je bolečina razširila v desno ramo in nato po desni roki navzdol, vse do zapestja. Dan pred začetkom težav sem imela plesni nastop na hudem mrazu (-13), ki je vključeval tudi premete in podobne lažje akrobacije, zaradi mraza pa se nisem mogla dobro ogreti. Med plesom se nisem poškodovala in ne čutila bolečine, zato ne vem, če je vse skupaj povezano. Po obisku osebe zdravnice sem dobila protibolečinske tablete (Brufen, Ketonal, Lekadol), vendar se bolečine niso opazno zmanjšale. Edino, kar mi nekoliko pomaga, je topel termofor na vratu in zgornjem delu hrbta. Spim največ 2-3 ure dnevno, saj mi bolečine to onemogočajo, po tabletah pa me vsako popoldne boli želodec, zato sem že zelo izčrpana.
Danes sem obiskala ortopeda, ki je po rentgenu napisal: RTG CH 2x: vidna lomljena vratna os na nivoju C5-C6 z osteohondrozo tega predela. Vidna kalcinacija ob sprednjem robu medvretenčne ploščice C5-C6. Struktura skeleta je sicer primerna.
Predpisal mi je protibolečinska obsevanja za vrat in nadaljevanje analgetične terapije. Napisal je tudi, da ugotavlja znake cervikobrahialgije brez NC izpadov ali indikacije za urgentno operativno terapijo. Diagnoza: Cervicobrachialgia dex.
Lepo prosim za vaše mnenje, saj so me z govorjenjem o operaciji pošteno prestrašili. Stara sem 36, sem poklicna plesalka in me zanima, ali se bom po vašem mnenju s tem delom še lahko ukvarjala. Kakšno terapijo bi mi vi predpisali? Ker si nisem vratu nikoli poškodovala, me zanima, zaradi česa bi okvara lahko nastala? Ali je mogoče, da je vplivalo moje spanje na trebuhu, pri čemer imam že od otroštva glavo vedno obrnjeno v levo stran? Se vam zdi, da je pri moji diagnozi res potrebna operacija, če bolečine v naslednjih 4 tednih ne izginejo? Najlepša hvala za vsako informacijo, želim pa vam tudi vse najlepše v prihajajočem letu 2011,
Nina
Verjetno gre za nerazumevanje, izvid namreč pravi, da ni indikacije za urgentno operativno terapijo.
Načeloma se z mnenjem ortopeda v celoti strinjam (cervicobrachialgia).
Na sliki ni hudih sprememb in ni potrebna nobna bojazen, da z manualno terapijo problema ne bi mogli rešiti (verjetno gre za draženje živca C6), zato vas vabim, da se s slikami in izvidi javite v naši ordinaciji.[/url]. Manualna terapija je namreč najbolj učinkovita ravno za take primere.
Lep pozdrav,
Lahko gre za spremebe v vratnem delu hrbtenice, lahko za vnetje sinusov, lahko kaj drugega, enostavno, dali ste mi premalo podatkov, da bi lahko sklepal za kaj gre.
Na pregledu v naši ordinaciji[/url] bi lahko ugotovili, ali gre za problem hrbtenice ali kaj drugega.
Lep pozdrav,
Pozdravljeni,
Zelo rada bi pomagala svojemu fantu ki ima že nekaj let težave z vratnimi vretenci,.
Imel je ze slikanje in nekaj pregledov, a to žal ne zadostuje,.
Je delavec, ki prezivi vsak dan zunaj, ne gelde na vreme, saj je prodajalec!
Pred krtkim se je odločil obiskati kiropratika, katerega so zelo hvalili, a žal je bil on precej razočaran, nad vsem skupaj, niti mu ni svetoval, niti vrata ni pogledal, malo ga je zmasiral okoli križa in to je bilo to.
Sedaj iščem kar se da da bi mu pomagala, saj ima neznosne bolečine v vratu vsak dan znova, sicer mu malo pomaga ko mu jaz zmasiram vrat ampak jaz nisem specilaistka in me je strah da ne bi morda se bolj uničila vratne vretence ali mišiče.
Zato se obračam na vas, kolikor vem ima slike rentgena, nima prave oblike hrbtenice, torej s oblike, in vrat ga nenehno boli, vse do tilnika….
Kaj nam svetujete? nam lahko kako pomagate, oz njemu? hvala za vas odgovor, in lep prisrcen pozdrav!
Tako pismo me vedno preseneča, kako hrabri (in hkrati neprevidni!!!!) ste, ko gre za vratni del hrbtenice. Majhna napaka kiropraktika (oziroma kogarkoli), ki nima ustrezne medicinske izobrazbe, lahko pusti hude posledice, tako da ste imeli veliko srečo, da mu je “obdelal ” le ledveni del.
Verjetno ne gre za nič posebnega in se težave da rešiti z manuano medicino, zato naj se fant oglasi v naši ordinaciji[/url] s slikami in izvidi.
Lep pozdrav,
Pozdravljeni!
Prosila bi vas za razlago izvida vratne hrbtenice:
Blaga dekstrokonveksna deviacija vratne hrbtenice. Kalcinacije v predelu razcepišč karotidnih arterij. Lega densa je primerna. V stranski projekciji je cervikalna lordoza izravnana. Nakazana blaga hondroza C5 – C6 in C6-C7. Funkcionalni preizkus vratne hrbtenice ne pokaže znakov nestabilnosti.Nekoliko zavrt predklon , retrofleksija primerna.
Ali je možno da me od tega boli glava, čutim nekak pritisk na oči in pa imam trd vrat in bolečine v vratu, včasih me kar peče. Zanima me ali bi mi pomagala manualna medicina. In kaj pomenijo kalcinacije v predelu razcepišč karotidnih arterij.
Prosila bi vas za odgovor na moj mail : [email protected]
Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem in vas lepo pozdravljam!