Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo BOLEČINE

BOLEČINE

Pred 2 letoma sem imel nezgodo v službi.Imel sem udarec v predelu križa. Bil sem na različnih preizkavah, a našli mi niso ničesar( tudi magnetna resonansa). Zanima me če je možno da mi stiska kakšen živc na nogi in me od tega boli križ. Te bolečine se vlečejo že tako dolgo, da ne vem kaj narediti. Zatečeno pa imam ahilovo tetivo. Ali je mogoče kaj povezano s tem. Za odgovor se že v naprej zahvaljujem. Lep pozdrav!

LP. Najprej bi direktno odgovoril na vprašanje. Ni mogoče, da bi vas zaradi stisnjenega živca na nogi bolel križ. Običajno je tako, da je živec stisnjen ob izstopišču v ledvenem delu hrbtenice, in da zaradi tega čuti pacient bolečine v hrbtu (lumbago), ki se nato širijo še v nogo (išias). Glede na to, da pri vas preiskave niso pokazale fizikalnega vzroka bolečine, domnevam, da gre za nespecifično kronično bolečino v križu, omenjenea poškodba pa je bila le iniciator tega stanja. Več o bolečini v križu lahko preberete v članku http://www.sportsrehabilitation.net TERAPEVTSKA VADBA IN BOLEČINE V KRIŽU. Kot boste lahko prebrali so vzroki za to bolečino številni, zdravljenje pa je konzervativno z uporabo ustreznih oblik vadbe. V kolikor se težave nadaljujeo vam svetujem obisk v Zavodu za medicino športa Ljubljana.

asist. Vedran Hadžič, dr. med. ------------------------------------ Fakulteta za šport Katedra za medicino športa Gortanova 22, 1000 Ljubljana telefon: 01/5207 828 ali 829 www.sportsrehabilitation.net Naročanje: 5207 726 (g. Janez Vodičar)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close