Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija Bolečine želodec

Bolečine želodec

Spoštovani,

Že nekaj let imam težave zaradi GERB in hiatalne kile. V začetku leta sem bila zaradi bolečin v želodcu na gastroskopiji, kjer je bilo ugotovljeno, da imam ezofagitis. Zdravnik mi je predpisal redno jemanje Lanzula in stanje se je izboljšalo. V začetku novembra pa so se spet pojavile močne bolečine v želodcu in slabost. Splošna zdravnica mi je predpisala jemanje Lanzula 2xdnevno in Iberogast po potrebi. Po 3 tednih tednih jemanja bolečine niso ponehale. Bila sem spet pri zdravnici, ki mi je svetovala pitje čajev za želodec in tablete proti bolečini ter Lanzul 1xdnevno. (na Nolpazo, Nexium in Ultop sem alergična).

Res več ne vem kaj naj naredim, saj sem začela hujšati, ker ne moram skoraj nič jesti.

Poleg zgoraj navedenega se zdravim še zaradi raka dojke. Stara sem 44 let,

Kaj mi svetujete? Ali je sploh smiselno jemati tablete, če ne pomagajo? Ali bi mogoce pomagalo homeopatsko zdravljenje?
Prosim vas za kakršenkoli nasvet.

LP

Pozdravljeni,
tako nespecifični in na konvencionalno zdravljenje slabo odzivni primeri se dogajajo ob kakšni globlji soprisotni motnji, kar pri vas je primer. Morda homeopatija lahko kaj naredi in bi priporočil pregled pri zdravniku homeopatu, vsekakor pa tudi svetujem tudi čimprejšnjo gastroskopijo, da se pogleda, kaj je še lahko vzrok motnji.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Spoštovani!
Dolga leta sem zdravil Helicobakter pylori. Imel sem mnoge eradikacije pa je bilo vse nazaj pozitivno, dokler ni spec. gastroenterolog našel zdravilo v ZDA – PYLERA. Nabavil sem in uspel. Še pozneje, lansko leto, sem hodil na dihalni test in je stanje takšno kot ob prvem pregledu – negativno. Do sem vse lepo, vendar me občasno daje bolečina v želodcu, kljub konstantnemu, še nadalje jemanju Ultopa 20 1X na dan. Brez njega ne morem, ker se počutim ubit. Ali je mogoče kakšna možnost, da moje težave rešim na homeopatski način, saj se zavedam, da Ultop ni dober za moj organizem. Star se 64 let in bil pred dvema letoma op. na srcu. Za odgovor se Vam lepo zahvaljujem!

Lp

Pozdravljeni,
vaš primer potrjuje homeopatsko tezo, da prisotnost določenega mikroorganizma ni nujno problem sam po sebi, temveč je v resnici posledica problema. So določena okolja, je določen nivo zdravja, ki ga imajo organizmi radi, zato se tam namnožijo. Antibiotiki ali antimikotiki ne nagovorijo temeljnega vzroka in zato se ti mikroorganizmi radi ponovno poseljujejo v ta okolja.
Ne poselijo jih več takrat, ko se izboljša ali pa poslabša splošni nivo zdravja, ko se ta okolja spremenijo. Bojim se, da se je v vašem primeru zgodilo drugo, ker imate od tedaj specifični set težav, ki jih prej niste imeli. Pišete namreč, da ste brez Ultopa kot ubit.
Homeopatsko zdravljenje deluje na nivoju, da dviguje splošno raven zdravja. Glede na sočasno prisotno kardialno patologijo sklepam, da je vaše splošno zdravje kar precej načeto. S homeopatijo se ga bržkone da do določene mere dvigniti, bržkone do nivoja, ko se Helicobacter ne bo več dobro počutil v vašem želodcu in vam bo nehal delati težave. Morda pa tudi ne, ker je motnja že pregloboka, preveč zastarana in prevečkrat premočno supresivno zdravljena.
Se opravičujem, če sem bil preveč direkten, ampak se mi zdi fer, da vi in drugi veste določene stvari.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Hvala za odgovor! Na kratko – kaj predlagate?

Vse lepo in lp

Predlagam, da se prijavite na pregled h kompetentnemu zdravniku homeopatu. Pričakujte pa počasno izboljševanje zdravja in v nekem trenutku povratek vseh simptomov, ki ste jih imeli, ko je Helicobacter še razsajal v vašem želodcu. S primerno izbranim(i) zdravilom (zdravili) se bo uredilo tudi to in potem bodo stvari počasi stabilizirale.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Zdravo,

mi poveš kje si kupil Pylero? Namreč v Italiji in Avstriji je nimajo.

Imam 4 škatle pilere, odstopil po isti ceni kot so v italiji. 66 e. Meni ni nič druga pomagalo, 3 X različni antibiotiki. Pylera pa takoj v prvo. Presrečna sem, nimam več nobenih težav, test negativen, zdravila sem se pred tem 5 let. Ker so mi sorodniki poslali zdravilo uz vseh koncev, jih rada delim, ker so 100%, uspešne. 041789377.vesna

New Report

Close