Bolečine zaradi snemnega aparata
Spoštovani
Pred pol leta sem imela operacijo progenije na spodnji čeljusti. Sedaj mi je ortodontka snela fiksni aparat ter mi namesto tega na zgornjo in spodnjo čeljust namestila snemljivega. Na spodnje zobe mi je na notranjo stran nalepila tudi žičko. Snemljiv aparat imam tako nameščen od četrtka, 04.07.2009 dalje. Takoj po namestitvi aparata so se mi na spodnji čeljusti pojavile bolečine, zaradi katerih zelo težko nataknem in staknem aparat. Na notranji strani čeljusti me boli ves čas, ko imam na njej aparat. Kljub bolečinam aparat nosim popoldne in ponoči, tako kot mi je to rekla ortodontka. Trenutno je moja ortodontka na dopustu do 28.07.2009, zato ne morem iti k njej, da bi mi aparat malo popravila in ne bi imela bolečin. Prosim vas za nasvet, kaj storiti. Ali naj kljub bolečinam vztrajam z nošnjo aparata, dokler ne pride ortodontka z dopusta ali pa na spodnji čeljusti do njenega prehoda z dopusta, aparata ne nosim. Sama se namreč bojim opustiti nošnjo aparata na spodnji čeljusti zaradi teh bolečin, ker se bojim, da bi se mi stanje lahko poslabšalo, poleg tega pa bi bila še grajana s strani svoje ortodontke. Drugače pa sem bila tudi samoplačnica fiksnega in snemnega aparata, v našem kraju pa drugega ortodonta ni, trenutno pa sem na dopustu v Bohinju in tukajšnjih ortodontov ne poznam, da bi mi lahko kdo pomagal.
Vljudno vas prosim za čimprejšnji nasvet.
Lep pozdrav
Spoštovana!
Opravičujem se vam zaradi zamude pri odgovoru, upam, da bo vseeno še pravočasen. V okviru ortodontskega društva deluje med počitnicami mreža dežurnih ortodontov, ki pomaga pacientom v takih primerih, kot je vaš.Najbolje, da se obrnete po pomoč na trenutno dežurnega ortodonta, seznam boste dobili verjetno tudi na vratih vaše ortodontinje, drugače pa pokličite na informacije zdravstvenega doma Ljubljana – Polje (tel.58 64 900), kjer vam bodo dali potrebne informacije. Srečno.