Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Bolečine zadaj pod rebri

Bolečine zadaj pod rebri

Spoštovani,

pred dobrim mesecem sem imela vnetje mehurja, dobila se Primotren in zadevo nekako pozdravila. Pri kontroli so mi še enkrat pregledali urin, vendar so bakterije še vedno rahlo bile prisotne. Rečeno mi je bilo, da se bo zadeva uredila, če bom veliko pila. Tega sem se strogo držala, popijem več kot 3 litre tekočine dnevno, vendar me je v mehurju še vedno zbadalo in v predelu spolovila kjer uriniram sem imela neprijeten občutek (kot bolečine pred menstruacijo, vendar je nisem mela, kakor tudi ovulacije ne). Po 14 dneh me je zopet začelo boleti nad sramno kostjo, nekako v predelu mehurja, začela me je peči voda in posledično celotno spolovilo, poleg tega me je začelo boleti v predelu vhoda v nožnico in nekaj cm v nožnici. Zopet so mi pregledali urin, kjer je bilo prisotnih nekaj bakterij ampak so rekli, da le dovolj tekočine in bo ok. Zaradi pekočega spolovila in bolečin nožnice pa sem dobila Canesten tablete. Zadeva se je uredila, kar se tiče pekočega spolovila, bolečine pa so ostale. Izcedek iz nožnice je ok.
Sedaj pa me je začelo boleti zadaj tik pod rebri, bolečina je topa in ne pojenja tudi, če ležim, v primeru pa, da sem pokonci pa je bolečina hujša in še bolj moteča. Ob pritisku in ko se obrnem je zadeva še bolj moteča.To traja slabih 14 dni. Vročine nimam. Bolečine se mi selijo tudi na sprednjo stran reber (v predel pod srcem in pod jetri) in v predel nad sramno kostjo in ko odvajam vodo imam neprijeten očutek. Teka mi ni vzelo, pijem dovolj tekočine, ampak glede na popito tekočino malo premalo odvajam vodo.
Pred pol leta sem imela UZ trebuha, zaradi kontrole, ker sem eno leto nazaj prebolela borelijo, izvid je bil bp. Pri ginekologu pa sem bila marca in je tudi bp.

Kaj bi lahko bil vzrok bolečin pod rebri? Je lahko kaj povezano z ledvici?

Hvala za hiter odgovor!

LP

Spoštovani!

Obe vaši težavi težko povežem. Ker ne omenjate let ali dela, težko poiščem vzrok. Verjetno pa gre za kostno mišično bolečino ledvenega dela. Skoraj nemogoče, da bi bilo povezano z ledvicami.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Zdravo,

stara sem 25 let, težkega dela ne opravljam oziroma nič drugače kot do sedaj. Tako, da kakšno poškodbo bi težko imela.
Ph urina imam 7, boli pa me tudi v predel nožnice (kot, da bi materični vrat stiskalo skupaj) in malo je pordel predel vhoda v nožnico.
S čim bi bilo lahko to povezano? Od česa ponavadi začne boleti kostna mišica ledvenega dela?

Hvala za hiter odgovor!

LP

Spoštovani!

Mišice ledvenega predela lahko bolijo tudi od prisilnega dolgotrajnega položaja pri sedenju (npr. v avtomobilu ali službi).

Predel spolovila pa namažite s canestenom, za samo nožnico kupite v lekarni vložke z mlečno kislinskimi bakterijami, ki jih s pogostim umivanjem in uporabo tekočih mil pogosto izperemo in s tem povzročimo razdraženo sluznico.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani,

mi lahko prosim razložite kako laik ve, če ga bolijo ledvice ali hrbtenica. Namrec mene že teden dni špika (bolj ropa bolečina), na levi straniod boka gor proti rebram, potem spet v predelu križa,..imela sem uz ledic sicer 8 mes nazaj pa je bilo vse ok. Imam pa 10 mes starega sinega, ki ga nosim, ima nadpovprečen kilograme. Mogoče od tega?

Lepo prosim za obrazložitev, hvala

Spoštovani,

sem bila na krvi glede bolečin v predelu ledvic in je sledeče:
levkociti=5,4
eritrociti=4,8
hemoglobin=130
hematokrit=0,38
mcv=79,30 kaj pomeni to da je povišana tale kratica???
mch=26,8
mchc=338
rdw=13,5
trombociti=211
mpv=11,00

U ph=6,0
u proteini=0
glukoza=0
metilketoni=0
urobilinogen=0
hemoglobin=0
levkociti=0
nitriti=0

u sed levkociti=2
u sed baterije=številne
u sed epitelne celice=številne

sečnina=4,3
kreatin=80
ogf manjše od 60
sečna kislina=266
kalij=4,2
crp= manjši od 5

Na pregledu sem bila zaradi bolečin v predelu križa, in ker sem misčlila da je mogoče od ledvic, bolečina je čez dan malo je malo, potem spet topa, spet ven špika, bolj od zadaj. Voda ne peče.
Mi predlagate še UZ trebuha?? Imela sem ga pred 4 mesci (zaradi nekaj drugega). Strah me je da se ne bi kjer na ledvicah delal kakšen tumor. Sem si dala samoplačniško pregledati tumorske markerje pa so vsi negativni

Hvala za obrazloćitev

Pozdravljeni,
imam vprasanje glede bolecine v zgornjem delu hrbta okoli hrbtenice, ki se siri proti vtaru in navzven… Bolecina je prisotna skozi ves dan, ponoci in proti jutru pa je ze od prejsnjega petka vsak dan hujsa. Ponoci se zbujam zaradi bolecine, zjutraj (okoli 6.30vstanem) je vsak dan huje, popusti pa okoli poldneva, vendar pa ne pojenja… Tablet ne jemljem, namazala sem se vsak dan z icepower, pa ni ucinka… Boli me pa ko se premikam , ko vrat premaknem gor ali dol, se mi zavrti, ce se zelim zasukati me zaboli, ravno tako pa tudi ob vdihu… Kasneje in cez dan toliko popusti, da je znosno… Obcasno pa izgublajm vid(slabse vidim na eno ali drugo oko – neodvisno od utrujenosti, nosim ocala in sem pri okulistu ze bila, pa ni ugotovil poslabsanja vida, in mi je rekel da je vzrok nekje drugje…), mama je med.sestra-babica, ze v pokoju in je podala mnenje, da bi bila mogoce vneta reberna mrena ali kaj s scitnico… Kaj menite vi? Ali bi mi masaza pomagala?

@lanena: MCV (mean corpuscular volume, “mean cell volume”), pokaže povprečno prostornino rdečih krvnih celic. Podana je v kubičnih mikronih. Ref. vr.: 81–94. Manjše odstopanje ob ostalih parametrih, ki so OK, ne kaže na nič posebnega. Tudi urin je OK, le oddan ni bil pravilno, zato mnoge epitelijske celice. Meni to vse skupaj izgleda kot kostno-mišična bolečina, nastala zaradi dvigovanja otroka.

Matjaž

Spoštovana lanena!

Odogovoril vam je g. Matjaž.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovana ketkta 77!

Opisani znaki kažejo na možnost vnetja mišic in kit tega dela hrbta, kar se pogosto in hitro zgodi. Pomagajo zdravila proti bolečinam, težava pa po nekaj tednih mine sama od sebe.

Težav z vidom s tem ne bi uspel povezati.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Torej naj si če par tednov ponovno dam pogledati MCV, oz naj opravim tudi UZ ledvic?? In zakaj odstopanje, a to pomeni da je nekje nek proces??
Hvala lepa in pozdravček

Spostovani,
hvala za odgovor, sem bila na masazi in je nekoliko omililo bolecino…

LP

Lepo prosim za vaše mnenje, bi bil potreben uz??

lp

Lanena

Lepo prosim za dodatni odgovor
hvala in lep pozdrav

Sem klub vsemu opravila UZ, kjer piše:

jetra so normalne velikosti, prim. strukture, norm.ehogena, homogena. Žolčnik je gladkih sten, prazen.
Pankreas he hiperehogen, dobro ločljiv od okolice, v repu ne vidim formacij. Vranica ni povečana.
Obe levici sta norm. velikosti, enako veliki, na norm.mestu, gladkih kontur,kalices so prim. formirane, v levi ledvici pa so proti zgornjemu polu hiperehogeni odboji do 2,5 mm z ene čašice, možnost mikrolita, ni odtočnih motenj, v spodnjem delu pa je okro 9 mm hiperehogeni areal kot fibrom kot po vnetju, ni pa konkrementov in ni tumorskih mas.
Uterus primeren, obrnjen nekoliko navzad. Vidna sta oba ovarija, danes ni cist, so pa vidni številni folikli. Zadebljenih črevesnih vijug ne vidim.

DR: MIchronephrolythiasis?Lotsin?

Me pa še vedno ven špika v levem kraju proti hrbtenici, pa tudi ob večerih čuti rahlo slabost v trebuhu, vendar mine.
Mi lahko prosim poveste za mnenje in diagnozo, namreč pregled pri oz imam naslenji teden.
Hvala in lep pozdrav

Verjetno imate kak kamenček (mikrolit) v levi ledvici. Fibrom je pa vezivna tvorba, v bistvu benigni (nenevarni) tumor. V bistvu niti ni potrjeno, da gre za fibrom. Če vam že kaj dela težave, bi to lahko bil ta kamenček, bolj kot fibrom.

Matjaž

Spoštovani!

Ta izvid nič kaj dosti ne pomaga k pojasnitvi vaših težav. Po moje so bolečine povezane z ledveno hrbtenico oz. mišicami tega predela.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close