bolečine za prsnico
Pozdravljeni. Stara sem 62 let. Pred nekaj leti sem prvič občutila bolečino za prsnico, ki se je širila v predel grla in spodnje čeljusti, trajala je 30 minut. Takrat sem z bolečino šla na urgenco, vendar je med čakanjem bolečina popustila. Pregledali so me, a so bili vsi izvidi BP. Pred enim tednom se je pojavila ( nekaj večerov zaporedoma) skoraj identična bolečina. Opisala bi jo kot tiščanje za prsnico, v vratu, hitro in neenakomerno bitje srca. Bitje je bilo tako hitro, da nisem uspela izmeriti pulza. Vse skupaj je trajalo cca 1 uro. Ne vem kaj naj naredim? Izvidi normalni, nobenega zunanjega vzroka za tesnobo…. Kaj predlagate? Hvala in LP
Spoštovana
predlagam obisk pri zdravniku, ki naj vas napoti na dodatne preiskave (napotnica za kardiologa, 24 urni holter, obremenitveno testiranje ipd.). V vašem primeru lahko gre za tahikardijo, ko se srčni utripi v mirovanju dvignejo nad 100 utripov v minuti. Eden od možnih simptomov tahikardije je tudi bolečina za prsnico.Torej, predlagam, da ne odlašate z obiskom zdravnika
LP