Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Manualna medicina – zdravljenje gibalnega sistema BOLEČINE VRAT,MRTVIČENJE ROK,ZVONENJE V UŠESU

BOLEČINE VRAT,MRTVIČENJE ROK,ZVONENJE V UŠESU

Pozdravljeni, prebrala kar nekaj člankov na podobno temo in bi vas prosila še za vaše mnenje.
Stara sem 38 let, zaposlena saj petnajst let za računalnikom in pred dvema letoma se je pojavila oteklina in bolečina na levi strani vratu. Zdravnica je predvidevala, da je vnetje živca posledično od prepiha ali klime. Dobila hladilno mazilo za vtiranje in nekaj za bolečine. Čez čas je močnejša bolečina popustila, ostala je oteklina in po daljšem sedenju za računalnikom se vrača tudi bolečina. Sedaj se to stanje vleče dve leti , v zadnjem mesecu se je pridružil problem mrtvičenja rok med spanjem, včasih obeh ali samo ene.
Spim zelo slabo ,ponoči me prebudi bolečina ali zaspanost rok, drevenenje in poskušam prebudit roke. V zadnjem tednu se je pridružila tudi bolečina v levi roki (škripec),ne spomnim se da bi si na bilo kakšen način poškodovala. Zanima me ,če so vse te stvari med seboj nekako povezane in ,če bi bile uspešne vaše terapije. Pripomnit moram, da več kot leto dni imam prisotno močno zvonjenje v levem ušesu, pri pregledu niso ničesar ugotovili, celo pripomnil je ,da bo mogoče samo izginilo ali pa nikoli. Moja kvaliteta življenja se je torej zadnja tri leta zelo poslabšala in želela bi si nekako sanirat svoje počutje. Glede na to, da nimam nobenih slik vratu ali lahko to opravim pri vas, saj so čakalne vrste drugje kar dolge in tudi služba mi ne dopušča bolniškega staleža. Zelo bom hvaležna za vaše strokovno mnenje, kakšen je postopek ,kako se lotit zadeve in seveda na koncu kakšna bi bila cena vsega, pa čeprav vemo ,da je zdravje pogoj za delo ,pa vendarle so takšni časi.
S spoštovanjem vas lepo pozdravljam in se zahvaljujem za vaš posvečen čas.
Barbi

Pozdravljeni,

vezano na vaš zapis predvidevam, da so verjetno vzroki za omenjene težave obrabne spremembe v vratnem delu hrbtenice. Seveda na vsesplošne težave, ki se posledično pojavijo, pomembno vplivajo tudi drugi dejavniki kot je stres, prisiljena drža itd. Simptomi, ki jih opisujete (zvonjenje v ušesih, mravljinčenje, …) so znaki napetosti mišic, kar je lahko posledica zmanjšanega krvnega obtoka v tem delu ali pa ogroženosti enega od živčnih pletežev, seveda pa lahko gre za kombinacijo obojega.
S tehnikami manualne medicine uspešno simptomatsko zdravimo številne simptome. Za bolj natančno mnenje glede možnosti in uspešnosti zdravljenja pa so obvezne slike (RTG) vratnega dela hrbtenice in klinični pregled. V povprečju podobni primeru zahtevajo 4-6 terapij. Kaj to pomeni cenovno, si lahko ogledate na naši spletni strani: http://mo-gy.si/cenik-storitev/

V kolikor se odločite za zdravljenje z manualno medicino, vam pošiljam povezavo do kontaktnih informacij ordinacij. Kot rečeno, na pregled obvezno prinesite slike vratnega dela hrbtenice.
http://mo-gy.si/ordinacije-5/

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close