bolečine – vaše mnenje
Vem, da bi lahko malo prebrala spodnje poste (no, nekaj sem jih) a vas vseeno sprašujem za mnenje.
Že kar nekaj časa imam probleme z hudo vrtoglavico. Večji del je bolj izrazita ponoči. Občutek daje, kot da bom padla v nezavest. Velikokrat se komaj vstanem, da ne govorim, kako “krožim” po stanovanju. Zato sem tudi prenehala vozit – skoraj vedno so prisotne vrtoglavice in omotice. Bila sem na ORL – zaenkrat vse okey, moram pa opraviti še neke teste (pregled v ušesih). No, to je ena težava.
Druga težava je ta, da me sedaj že nekaj tednov vsak dan in skozi cel dan peče v levi lopatici. Občutek je žerjavice in bolečina mi sega skoz do prstov, ki so drveni. Ker sem levična, je to velik problem pri kakršnem koli delu. Proti večeru se bolečina “razlije” po obeh lopaticah in velikokrat ne vem, ali me peče v pljučih, ali me duši, ali kaj vraga mi je. Zaradi teh bolečin, sem bila tudi na UZ srca, saj so menili, da je srce, če ti mrtviči leva roka. No, s srcem je vse okey. Bolečina je prisotna tudi na vratnih vretencih. Problem je tudi, da me na trenutke bolijo kolki in s tem se prenese bolečina tudi po nogah, ki dajejo občutek težkosti. Povedati moram še to, da mi zadnjih par dni na trenutke (po par minut) drvenita tudi ustnici – zelo grozen občutek!!!
Veliko hodim tudi na vodo, če ima kakršne koli to veze z mojimi bolečinami.
Drugače pa naj povem, da sem stara 29 let, vedno zdrava, sicer alergik (ni hudo) in da imam postavljeno diagnozo Hashimoto.
A mi lahko poveste, če ima to kakršne koli veze s hrbtenico.
Glede prve težave mislim, da je prav da se zdravite na ORL – glede tega vam kaj dosti ne vem povedati. Kar zadeva drugo težavo pa mislim, da so simptomi, ki jih opisujete povezani z vratno hrbtenico. Svetoval bi vam, da poizkusite z vodeno fizikalno terapijo za vratno hrbtenico in da poizkusite nato naučene vaje izvajati redno tudi sami. Mislim, da bi to lahko bistveno prispevalo k zmanjšanju težav, ki jih opisujete.