Bolečine v žlički
Pozdravljeni!
Ne vem, če sem na pravem forumu, pa vendar. Nekaj malega sem že prebrala o tem ampak podobnih stvari, ki jih imam jaz pa ne. Stara sem 30 let. Občasno me je ponavadi v večernih urah začelo boleti v žlički. Pomagalo je, da sem spila 0,5 litra vode, včasi več in bolečina je pojenjala. Zadnje čase pa bolečina traja več časa. Včeraj recimo sem pojedla dva piškota in začelo me je močno boleti, vzela sem rupurut in je pomagalo. danes po kosilu spet bolečina, ki pa po zaužitem rupurutu ne pojenja. Pijem vodo, saj mi le ta vsaj za nekaj časa omili bolečino. Obenem pa imam občitek, kot da se bolečina konča nekje v grlu. Tak občutek imam: bolečina v žlički in grlu. Opaža, da se te bolečine pojavljajo po hrani. Kaj mi svetujete?
Hvala za odgovor.
Pozdravljeni!
Verjetno gre za težave z želodčno kislino oz. vneetje želodčne sluznice. Zadeva se zdravi z zdravili, ki zavirajo izločanje želodčne kisline (na recept), če ni izboljšanja pa se opravi pregled sluznice želodca-dvanajstnika (gastroskopijo). Kljub temu, da o vaših težavah po netu niste kaj dosti našli, so dokaj pogoste in nič eksotičnega (in večinoma rešljive že v splošni ambulanti)
Lep pozdrav!