bolečine v žlički
lep pozdrav
sem nova na tem forumu.noseča sem 32.tednov.včeraj sem imela cel dan bolečine v žlički.pravtako sem se cel dan zelo slabo počutila. zvečer sem klicala dežurno zdravnico.svetovala mi je naj vzamem lekadol in če ne bo boljše, se naj pridem pokazat.čez kakšni 2 uri mi je res bilo boljše.vendar pa še vedno občasno rahlo začutim bolečino v žlički.sem pa prebrala, da bi lahko bil to znak za preeklampsijo.moram pa povedat, da nisem imela nikakršnih težav v nosečnost-do zdaj.ni bilo slabosti, ne zatekam, pritisk je bil na zadnjem pregledu (9.10.2008) 135/65,stara sem 26let in to je moja prva nosečnost.prosila bi vas za vaše mnenje in nasvet.
hvala
Spoštovani,
najpogostejši razlog za težave v žlički je pomanjkanje prostora in slab tonus glavne dihalne mišice (prepone) in mišice zapiralke želodca, zaradi česar je povezava med želodcem in požiralnikom povečana ter se kisli sokovi dvigajo in povzročajo “zgago”. glede na to, kolikšen krvni tlak imate in ta je normalen ter če ni drugih znakov (bolečina bi morala biti pod desnim rebrnim lokom), menim, da ne gre za preeklampsijo, vsaj ta čas ne. Če bi se seveda težave poglabljale ali bi se pojavljale še nove, pa vsekakor obiščite svojega ginekologa ali preko dneva pridite v porodnišnico.
Pozdravljeni!
Sem v 30t. Počutim se dobro, pač druga nosečnost in vse kar paše zraven. Tiščanje gor, to prepisujem legi dojenčka, ampak nekje 14 dni nazaj se je začelo, da me v žlički tako zelo tišči/duši, kot bi mela nek mehurček tam, ki noče počit. Spahuje se mi ne, tudi na silo ne gre, zgaga me takrat ne peče. Pritisk včeraj je bil 121/66. G nisem nič omenila, ker do danes nisem temu pripisovala nekaj, danes ponoči pa ponovno nisem spala. S tableti ne mislim nič poskušat. Zanima me ali me lahko kaj skrbi, glede na to, da je pritisk ok in ne zatekam še, verjetno ni bojazni in tudi zame velja zgoraj omenjeni odgovor?
Hvala in lep dan!
res je. Zgornji, 5 let star odgovor velja tudi za vas. Morda bi dodal le droben nasvet. Lahko brez nevarnosti poskusite s tabletko Rupuruta in če bo za vsaj nekaj časa odleglo, gre za problem s kislino, ki iz želodca dviga v požiralnik. Temu se danes dobro streže z zaviralci protonske črpalke, npr. z Nolpazo.
lahko, zlasti pri vas še posebej.
Pozdravljeni. Jaz sem.konec 39.tedna in me zgaga pogosto pece. Opazam pa tudi par dni, da me tišči gor v žličko. Boli ne. Le kot tiscanje, pomanjkanje zraka. Otrok je ze nizko, ampak vseen cutim gibe v zlicki. Imela sem tlaka 100 60, zdaj pa imam vecinoma 115 75 ali nižje. Beljakovin v urinu ni. Vcasih imam tudi obcutek pritiska v glavi. Kaj bi lahko bilo to tiščanje?
poln trebuh ploda in maternice. Nizek tlak in odsotne beljakovine v urinu govorijo za to, da ne gre za gestozo (preeklampsijo).
Pozdravljeni. Prehajam v 27 teden. Večinoma nosečnosti sem imela problem z hudo slabostjo, so mi prepisali tablete, tako da je bilo vse ok. Tudi po prenehanju sem se počutila super. Res, da mi večinoma večerov, noči malo slabi. Sedaj včeraj se mi je zgodilo prvič, normalen dan, sem prišla iz sprehoda pod večer nazaj in mi je v sekundi začelo grozno slabit. Bolečina (pritisk) v žlički. Sem mislila ok, ta malo je lačno je ura taka pojemo nekaj. Ni mi niti uspelo veliko pojesti sem začela bruhat in še parkrat po tem. Predvidevam, da je razlog pritisk organom zaradi večanje maternice, pa še vedno raje vprašam. Pritisk imam konstantno nizek že od nekdaj. Hvala za odgovor.
Spoštovani,
iz enega dogodka pri 27 tednih žal res ni mogoče veliko sklepati. Lahko je marsikaj, ampak nepomembne reči minejo v 1 do 2 dneh (toliko bo pač treba počakat), pomembne pa se bodisi močno poslabšajo v 24 urah ali se vsaj ne nehajo po 2 dneh, ko se je pač potrebno odločit glede obiska pri zdravniku.