Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Bolezni prebavil (gastroenterologija) Bolečine v zgornjem delu trebuha

Bolečine v zgornjem delu trebuha

Pozdravljeni,

že dlje časa se mi pojavljajo občasne težave v zgornjem delu trebuha malo pod rebri, včasih v levem, včasih v desnem delu, me znosno zaboli za par sekund potem je pa vse vredu, včasih imam tudi občutek praznine v osrednjem delu trebuha pod žličko. Danes sem opazil, da imam blato malo sivkasto obarvano, ampak le okoli, kot da bi bila sivkasta ovojnica, ker ”znotraj” je blato normalne svetlo rjave barve.

Za odgovor se vam zahvaljujem.

dl26

Spoštovani,

težave lahko izvirajo iz zgornjih prebavil, žolčnika ali debelega črevesa. Najprej bi vam svetovala narediti ultrazvok, potem se lotiti bolj agresivnih preiskav. Jejte lahko prebavljivo nemastno hrano, večkrat po malem. Morda vzemite Iberogast, ki pomaga, kupi se v lekarni brez recepta.

LP, M. Š. Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

Čiste sem pozabil napisati, da imam kilo požiralnika in že tako jemljem ultop, a bi bilo lahko tudi povezano s tem.

Hvala.

lp,

dl26

Spoštovani,

hiatalna kila je vzrok za težave, ki jih imate. Zdravila jih vsaj omilijo, če že ne odpravijo.

LP, Marija Š. Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

Pozdravljeni!

Stara sem 21 let. Pred prb. 27-imi urami, okoli treh popoldne, se je pojavila topa, nepekoča bolečina v želodcu. Dvakrat sem bruhala (kar obilno, vodeno, brez primesi) ter imela (in še imam) povišano telesno temperaturo na 37.3 – 37.5 °C. Driske nimam, odvajala od takrat nisem, na vodo grem normalno, bruham ne več. Bolečina se je pojavila približno 10min po zaužitju 5ml sirupa Feroglobin (dodatek železa, vzela sem ga prvič in nimam izkušenj z njim), vendar ne vem ali bi dogodka lahko bila povezana. Sirupa od takrat nisem več jemala.

Ponoči sem vzela Ranital S, vendar ni pomagal. Bolečina je postala ostra ob premikih oz. ob kontrakciji trebušnih mišic, npr. pri vstajanju, obračanju, hoji. Ta ostra bolečina je močna in spominja na bolečino ob krčih. Topa bolečina je bila ob mirovanju še vedno prisotna. Ker sem bila zaskrbljena, sem ponoči klicala zdravnika na UKC, vendar je po opisu simptomov rekel, naj vzamem Spasmex in ob poslabšanju obiščem zdravnika.

Vzela sem Spasmex forte 5mg. Tope bolečine nimam več, vendar proti ostri bolečini Spasmex ni pomagal in je ob premikanju še vedno prisotna. Bolečina je prisotna le v predelu želodca in se ne širi.

Ali menite, da bi morala do osebnega zdravnika ali je dovolj, da počakam, da bolečine minejo (ter koliko časa naj bi čakala)? Ali mi hrana v tem primeru škoduje? Jem le manjše količine prepečenca in pijem kamilični čaj ali vodo. Bi bolečina lahko bila povezana s sirupom? Traja že tako dolgo, da me skrbi, predvsem ostra bolečina.

Najlepša hvala za odgovor!

Spoštovani,

upam, da ste medtem že obiskala svojega zdravnika ali ozdravela. Vsekakor vam sirup teh težav ni sprožil, lahko je le malo poslabšal stanje. Ker je možnih več vzrokov, vam svetujem iti k zdravniku, če tega še niste storili.

LP; Marija Š. Gašperšič

New Report

Close