Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Bolezni prebavil (gastroenterologija) Bolečine v zg.delu trebuha, bruhanje, driska

Bolečine v zg.delu trebuha, bruhanje, driska

Spoštovani!
Včeraj ponoči sem dobila bolečine v trebuhu. Bile so dobro lokalizirane – v predelu žličke in po levi strani trebuha, do višine popka. Ob teh bolečinah sem najprej trikrat bruhala (po vsakem bruhanju se je stanje nekoliko izboljšalo), imela sem tudi zelo tekoče odvajanje blata. Po tretjem bruhanju me je trebuh prenehal boleti, slabost pa je ostala in tako sem bruhala še enkrat. Po tem sem jedla le prepečenec in pila čaj (glede na praznične dni nisem pila alkohola in nihče od bližnjih ni imel podobnih težav zaradi hrane…).
Včeraj popolne sem dobila še vročino 38,4 st. C, ki pa je čez noč padla. Ker sem se danes zjuttaj počutila precej boljše, sem za zajtrk pojedla kos kruha z medom, in kmalu za tem so se začele moje močne bolečine v celotnem zgornjem delu trebuha. Še vedno imam drisko. Ne vem, ali naj grem k zdravniku oz. kaj bi mi lahko pomagalo olajšati bolečine, saj noben položaj telesa ne izboljša stanja…
Hvala in lep pozdrav!

Spoštovani!

Najverjetneje prebolevate akutno vnetje prebavil, ki poteka z bruhanjem, drisko in vročino, lahko trebuh boli, se pojavljajo krči, vam je slabo. Potrebno je po malem piti, najbolje čaje, jejte prepečenec, morda kakšno banano, kaj mlečnega, posneto juho zaradi nadomeščanja soli. Obisk pri zdravniku je potreben, če vso popito tekočino izbruhate, če ste dehidrirani, je malo temnega urina, če ste hudo zdelani, prizadeti. Če ste sicer zdravi, lahko en do dva dni upoštevate navodila za nadomeščanje tekočine in počivate. Če vas boli trebuh po desni strani in še niste imeli vnetja slepiča, je tudi to možen vzrok težav. V tem primeru je potreben obisk pri zdravniku, ker je zdravljenje kirurško. Če do jutri ne boste boljši, morate k zdravniku.

Lep pozdrav in srečno! Marija Štefančič Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

pozdravljeni,
Tudi jaz imam podobne težave najprej se je pojavila slabost omotica na trenutke, nato driska. ko sem se naslednji dan zbudila se je pojavila huda bolečina v zgornjem delu trebuha,in silenje na bruhanje, ne morem stati, ne hoditi.pomaga če ležim ali sedim.še predem da sem dobila bolećine sem na trenutke krvavela ali imela rjav izcedek,nato pa spet normalen.nevem ali ima to kaj veze?

hvala za pomoč
Valerija

Pozdravljeni!

Težko odgovarjam na vprašanje, ki je bilo zastavljeno moji kolegici. Očitno je odsotna. Iz vašega dopisa ni razvidno, ali imate krvavitev iz nožnice ali črevesja. Niti ne vem koliko ste stari, ste kaj shujšali, koliko časa že imate težave. Vsekakor bo potrebno opraviti določene preiskave, za začetek laboratorijske in UZ trebuha.

Lp,Nataša Smrekar

lep pozdrav vsem skupaj!

Pogosteje imam drisko, skoraj včasih 3 dni skupaj, večina sluz, spolh ni blato, mogoče malo v kašasti obliki. V želodcu pa se mi vsake tolko časa nekaj pretaka, še posebej ponoči, oz po obroku, kot da bi se mi hotelo rignit, samo ni isto. To se mi ponavlja skoraj vak teden, na žalost sem v tujini, zato mi je zdrava prehrana malo težja.
Imam tudi manjšo ranico na požiralniku, vendar nisem dobil nobenih zdravil, le svetovali smo mi naj bolj zdravo jem. strašnih bolečin nimam. zraven vsega tega, pa čutim na srcu, da mi zelo ne simetrično uradi tak po minuto, začutim rahel pritisk in omotico…

lepo se zahvaljujem

Spoštovani!

Predvsem je potrebno izključiti hipertirozo, to je, da ščitnica deluje preveč. Določi se TSH in proste ščitnične hormone. Če nimate kakšne okužbe, niste imeli rizičnih spolnih kontaktov, nimate vročine, se lahko pomagate sami s simptomatskimi zdravili. Če ste na prva vprašanja odgovorili pritrdilno, pojdite k zdravniku.

LP, Marija Š. Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

New Report

Close