Najdi forum

bolečine v želodcu

Pozdravljeni

pred tremi tednimi me je zelolo bolel želodec in sicer zvečer.ravno takrat ko je imela hčerka vnetje čreves. takrat sem tudi 2krat bruhala.nato je bilo en teden vredu in potem spet bolečeine v želodcu. zopet en teden vredu in potem v petek me je zvečer tako bolel želodec da sem komaj prišla domov iz službo isto je bilo v soboto. bolečina je zelo močna prime in drži par sekund zelo boli da komaj diham in potem popusti. ko vzamem tablet ranital in če grem počivat je po eni uri bolje oz vredu. ves čas imam napihnjen trebuh in težak želodec. imam tudi občutek kislega v ustih sploh takrat ko me začne boleti. Zanima me če je to viroza ali kaj resnega. Hvala za odgovor

Tako intenzivne bolečine seveda spadajo k gastroenterologu. Potrebno bi bilo narediti gastroskopijo in ugotoviti vzrok vašim bolečinam ter ga potem na enega od poznanih načinov zdraviti.

Zelo verjetno je prišlo do draženja želodca zaradi viroze ( bruhali ste, viroza je bila doma – virus trebušne gripe se širi s hlapi bruhanja in izločkov ). Po vašem pripovedovanju bi domneval, da gre za refluks iz želodca, vendar je to potrebno ugotoviti z gastroskopijo. Čakalne dobe so kar dolge in morda se oglasite v enem od centrov, kjer to izvajajo tudi koncesijsko. Podatke o čakalnih dobah imate na internetu.

Ker gre lahko tudi za akutno bolečino ob želodčni razjedi, zaradi katere lahko izkrvavite, vam svetujem, da opravite pregled čim preje in ne iščete pomoči pri alternativni medicini, dokler nimate točne diagnoze. Perforacije želodca noben alternativec ne bo pozdravil…..

...naj bo Luč, Ljubezen in Radost!...Igor T. - LOSANG TASHI

pozdravljeni.

pred enim letom sem imela boleče menstrualne krče. in sem zaradi tega jemala naklofen ki vem da škoduje želodcu. bila sem štirikrat pri osebni zdravnici a je zmeraj preiskava krvi bila brez posebnosti. predpisala mi je tablete lanzul ki so mi pomagale dokler sem jih jemala. kasneje pa se mi en dan v tednu pojavljajo najprej bolečine v želodcu in napenjanje potem grem na blato ki je ali trdo ali tekoče potem pa me začne boleti želodec. naklofen ne jemljem že tri mesece. eno leto pa imam tudi težave z zaprtjem, odvajam trikrat do štirikrat na teden. zaradi menstrualnih krčev mi je ginekologinja aprila predpisala kontracepcijske tablete yasminelle in 4 mesece po tem me je vsakič ko sem tbl vzela začel boleti želodec.nimam dosti časa za zdravnike saj je današnje šolanje obvezno in si ne morem privoščiti da bi še enkrat delala isti letnik. PROSIM ČE MI LAHKO POMAGATE,ker mi moja osebna zdravnica izgleda ne zna pomagati. že vnaprej se Vam zahvaljujem.

Spostovana Studentka!

Kaksen dan po objavi vasega vprasanja sem nanj odgovorila, vendar so me na urednistvu opozorili, da odgovor ni objavljen. Zatorej vam odgovarjam se enkrat:

naklofen je svoje opravil, upam, da ga res ne jemljete vec.

Predlagam, da se 14 dni, ce le lahko pa vsaj 3 tedne drzite stroge diete. Verjamem, da bo to v tem predpraznicnem in praznicnem casu tezko, vendar boste morali izbrati prioriteto. Predlagam naslednjo dieto: izogibajte se vsej ocvrti, mastni, zelo zacinjeni hrani, caju, kavi, cokoladi, gazirani pijaci, mleku, izogibajte se beli moki, pijte vodo sobne temperature. Ce kadite, prenehajte ali drasticno zmanjsajte kajenje. Jejte hrano, ki je po svoji naravi lahka; zelenjava naj bo kuhana na pari ali poparjena, izogibajte se surovi in razkuhani zelenjavi, svezemu sadju, tudi tega poparite. Hrano dobro prezvecite in jejte veckrat na dan, morda vsaki dve uri, manjso kolicino hrane: za vaso pest zmlete hrane; pijte rizevo, sojino ali mandeljevo mleko.

Glede zelisc svetujem Alfaalfa, ki je vir vitamina K, Aloe vera – (tekocino, [b]seveda za pitje[/b]!) uporabljajte, kadar imate bolecine.

Za enkrat naj bo dovolj. Ko opravite vsaj 14 dnevno dieto pa se spet oglasite in bova nadaljevali od tam naprej.

Se enkrat se vam opravicujem za izgubljen odgovor.

Vse dobro in mir vam zelim!

mag.Jadranka Perl

Mag. Jadranka Perl --- "Be still like a mountain and flow like a great river." - Lao Tzu

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close