Najdi forum

Bolečine v želodcu

Pozdravljeni,

pred slabim mesecem so se mi začele pojavljati bolečine v želodcu. Sprva je šlo za rahlo bolečino v žlički. Po vsakem obroku se mi je spahovalo in dvigalo. Pomagala sem si z Ranitalom, ki je le začasno omilil bolečino, ki se je ponovno pojavila. Ta bolečina se je do danes stopnjevala. Pred tednom dni sem bila pri zdravniku, ki mi je predpisal Emozul 20mg. Jemljem 1 tbl zjutraj na tešče, vendar po tednu dni rednega jemanja ni nič bolje. Imam konstantno bolečino v žlički in zgornjem delu želodca. Najhuje je, ko imam prazen želodec, ko zaužijem hrano je za nekaj časa bolje, potem pa občutim težo. kot bi imela nekakšen cmok v žlički. In tako od obroka do obroka. Jem cca 5-7x na dan manjše obroke. Pri prehrani pazim. Enostavno ne vem več, kaj naj jem. Izločila sem kruh, sveže sadje in zelenjavo, kavo, čokolado, sladkarije na splošno,… pijem vodo in nesladkan koprivin čaj. Še najbolj mi ustrezajo mlečni izdelki (jogurti, mleko, mlečni gres). Danes sem se naročila na UZ trebušne votline. Žal imamo kar v rodu želodčne težave in težave prebavil (žolčni kamni, vnetja trebušne slinavke, rak trebušne slinavke in jeter). Vem, da bo UZ pokazal ali ne, vendar enostavno ne vem kaj lahko še storim in omilim bolečine.

Kaj mi svetujete?
Hvala in lep pozdrav.

Spoštovani,

svetujem vam opraviti UZ trebuha, morda tudi gastroskopijo, če UZ ne bo pokazal nobene patologije. Prehrano si uredite, kot vam ustreza.

LP, Marija Š. Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

New Report

Close