Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Bolečine v želodcu

Bolečine v želodcu

Spoštovani!

“Ciklične” težave niso tipične za raka, prej za s preveč kisline pogojene težave in vpliv stresa na večje izločanje.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Spoštovani!

Vaše bojazni pred rakom želodca ne more rešiti druga preiskava kot gastroskopija z izvidom biopsije.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani!

Seveda povečana kilslina in ev. tudi rana na želodcu ali dvanajstniku nista izključena, a se mi bolj in bolj dozdeva, da vs spremljata tudi tesnoba in depresija. Ob tako pestrih znakih s strani telesnih znakov je sicer težko z levo roko zapistai take diagnoze, a se bo treba o tem pogovarjati in rešiti tudi te probleme (ob vseh želodčnih in trebušnih).

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Ni nujno torej, da se vsaka rana pozdravi v mesecu dni jemanja Controloca? Vseeno gre lahko še za rano? (seveda ne nameravam odustati od gastroskopije!!!). Zbadanje (to je takrat ko me ne boli generalno želodec) je precej lokalizirano kaka 2 cm desno od popka in kak cm navzgor. Po slikah sodeč je prav tam dvanajstnik.

Miha

Ali je sploh mogoče imeti preveč kisline ob jemanju Controloc tablet?

Miha

Spoštovani!

Seveda gre skoraj zagotovo za vneto želodčno sluznico. Na opisani lokaciji je poleg dvanajstnika tudi celotno tanko črevo.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani!

Raven kisline še vedno niha in je je včasih več, včasih manj. Problem je, če zaide v požirlanik, kjer sluznica ni opremljena za ako močno kislino.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Hvala za odgovor. Kako pa se vneta želodčna sluznica sicer pozdravi?

Aha, hvala. Saj požiralnik me pa ne boli 🙂

Spoštovani!

Ključni element je čas, pomagajo pa zdravila, ki vežejo kislino, ali preprečujejo njen nastanek ali izločanje.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Aha, hvala. Torej je optimistično pričakovati da je mesec dni veliko časa za tovrstne težave? Taka stvar se lahko vleče dalj?

Spoštovani!

Traja in se vleče – še posebej, če mora človek čakati pri sebi, da bo šlo na bolje.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Samo še eno vprašanje gospod doktor. Ali belo obložen jezik na sredini jezika, ki vleče na svetlozeleno barvo, nakazuje na kaj? Sicer imam že od nekdaj mnogokrat obložen jezik, ampak bele, ne svetlozelene barve.

Miha

Mi je nekdo namignil, da če bi imel take hude težave mesec dni in pol in imel raka na želodcu, da bi bil že na pol poti do groba, vsekakor pa ležal na onkologiji in ne bi več tipkal neumnih vprašanj po internetu :-/

Pozdrav

Miha

Danes sem dobil še izvide za blato. Testirali so hemoglobin v blatu (kri) in parazite. Oboje ima vrednost 0.

Da ni mikroskopske krvi iz prebavil je verjetno dober znak?

Miha

Spoštovani!

Zmanjšuje verejetnost tumorjev in krvavitev zaradi rane na želodcu ali dvanajstniku.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani!

Oh, a veste, ko človeka nekaj teži ali ima bojazen, da gre za nekaj resnega, in ne ve odgovora, pa nihče mu ne more konkretno odgovoriti, ne bo ravnal dosti drugače, kot vi. Le da nekateri prej odnehajo in stiskajo skrb v sebi. Ne sekirajte se še zaradi tega.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani!

O diagnostiki z jezika je veliko razlag, a nam ne pomagajo kaj dosti. Edino stanje, na katero kaže to, je, da se na jeziku nabirajo različne snovi, da je jezik ob tem rahlo vnet ter gojišče bakterij, zaradi česar je lahko prisoten hujši tudi zadah. Bel je tudi pri zatekanju želodčne kisline v požiralnik in više.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Najlepša hvala za vse nasvete g. Kersnik. Ker sem naredil že rekordo dolgo temo, se bom raje zazrl sam v sebe malo 🙂

Lep pozdrav

Miha

Spoštovani!

Sporočite, kako se bo obrnilo.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close