Najdi forum

Bolečine v želodcu

Pozdravljeni,
Moji problemi z bolečinami so se začeli pred dobrim letom, točno dva tedna po porodu drugega otroka. Sredi noči me je začel tako hudo boleti želodec, da sem se še samo zvijala od bolečin. Po nasvetu zdravnika sem vzela dva lekadola in po slabi uri je huda bolečina minila, vendar sem imela še nekaj dni boleč in občutljiv želodec. Potem se je to še nekajkrat ponovilo, kljub temu, da sem jedla samo lahko kuhano hrano. Na ultrazvoku so ugotovili, da gre za žolčne kamne in lanski november so mi odstranili žolč. Izkazalo se je, da žolčnih kamnov ni bilo, bil pa je prisoten drobir na stenah žolčnika in nekakšni izrastki. Dejali so mi, da sem imela vnet žolčnik.
Ko sem že mislila, da sem se rešila bolečin, se je kakšna dva meseca po operaciji spet začelo. Imela sem sicer samo dva hujša napada, želodec me pa boli konstantno kljub dieti, ki jo imam že vse leto. Še enkrat sem šla na ultrazvok, kjer je bilo vse bp, nato pa še na gastroskopijo. Šred gastroskopijo sem začela jesti Nolpazo, vendar je bilo po teh tabletah le še slabše. Na gastroskopiji mi je zdravnik rekel samo, da je sluznica rahlo pordela in da lahko poskusim še z Nexium tabletami. Že eno uro po prvi tabletki sem dobila koprivnico po vsem telesu in si jih ne upam jemati. Bolečina je pa take narave, da je zjutraj še dokaj v redu, potem pa čez dan vedno bolj narašča. V zadnjem mesecu sem shujšala 4 kg ker ne upam ničesar več jesti. Tudi po nekaj koščkih kuhanega krompirja me boli. Sem pa nedavno na ves obup spila dva deci piva in bolečina je popustila. Ali je mogoče, da moja težava ni preveč kisline, ker me nikoli ne peče želodec in nimam zgage, ampak da imam mogoče premalo kisline. Ker imam občutek, da mi hrana leži v želodcu in se ne prebavlja. Ko pa se mi začne nekaj pretakati mi pa za kratek čas odleže. Ali bi bila lahko vzrok mojih bolečin operacija žolčnika?
Res ne vem več kaj storiti, ker imam občutek, da mi zdravniki ne verjamejo in mi pač napišejo recept za tablete proti kislini, ne glede na to, da poudarjam, da me ne peče zgaga.
Ne vem več, kako dolgo bom še te bolečine lahko prenašala in kam naj se še obrnem.

Spoštovani!

Težave in bolečine so lahko posledica zaradi premalo žolča ali vnetja želodčne sluznice zaradi vračanja žolča v želodec. Zdravi se z inhibitorji protonske črpalke ( IPP ), lahko prokinetiki in antacidi, ki vežejo žolčne kisline, da ne načenjajo sluznice želodca. Od IPP poleg že omenjenih obstajajo še drugi, na primer lansoprazol, omeprazol, prokinetik je na primer Reglan, antacid pa Rupurut. Če to ne pomaga, pojdite ponovno do zdravnika, da opravi dodatne preiskave.

Lep pozdrav! Marija Š. Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

New Report

Close