Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje bolečine v želodcu

bolečine v želodcu

Pozdravljeni!
8 mesecev imam hude bolečine v želodcu – v žlički (huda pekoča bolečina in krči). Bolečine se začnejo dan pred menstruacijo in trajajo do tri dni (tudi 5 dni so že trajale), ob tem bruham in imam driske. Dvakrat sem že pristala na urgenci in enkrat na infekcijski kliniki na infuziji. Drugi ali tretji dan se mi pojavi migrena. Opravljeno imam že gastroskopijo, pregled trebušnih organov (UZ žolča in sploh vsega od znotraj), nič koliko krvnih preiskav (vse v najlepšem redu). Ker mi je bilo svetovano, da naj se obrnem na nevrologa (bolečine bi morebiti lahko bile predhodnica migren), me je ta po pregledu napotil do ginekologa (nevrološko naj bi bilo vse O.K.).
Sedaj pa me zanima (med čakanjem na ginekologa) ali je to lahko posledica hormonskih motenj in na kakšen način se to odpravlja. Ali se to kar predpišejo hormonske/kontracepcijske tablete ali se mi bo prej preverilo, ali gre dejansko za nepravilnosti v delovanju hormonov (od februarja jemljem na morje tablet za želdec, ki pa mi ne pomagajo – Controloc, Tametil, Digenol, Nexium), kajti bolečina izbruhne nekaj ur pred cikulsom.
Stara sem 37 let, dve leti po drugem porodu in 5 mesecev po končanju dojenja.

Spoštovani!

Glede na to, da se vam krčevite bolečine v žlički pojavijo nekaj ur pred mensesom, je možno, da so v zvezi z padcem nivoja estrogenov v krvi. V tem primeru bi nadomestno hormonsko zdravljenje lahko omililo, oziroma odpravilo težave. Vsekakor priporočam pregled pri ginekologu.

Pozdrav!

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Draga Tjašaq! To je pa tako, kot bi jaz opisovala sebe. No, skoraj. Nisem noben strokovnjak, nočem delati nobenih reklam, ampak odkar imam kontracepcijski maternični vložek Mirena, se je meni življenje 100% polepšalo. Med nama je razlika le v letih. Veliko uspehov pri reševanju težave.

Klavdi!
Ali si tudi ti imela hude bolečine v žlički z bruhanjem in krči, da se niti zravnati ne moreš? Koliko časa je trajalo, da si ugotovila, da so razlog hormoni? In koliko let imaš?
Jaz resnično upam, da je to to, ker če ni, ne vem, kam in na katerega zdravnika naj se še obrnem. Življenje mi je v zadnjih meseci postalo nevzdržno. Poskusila sem vse žive diete: za žolč, za celiakijo, brez sveže zelenjave, samo zelenjava… Splošna zdravnica me že “čudno” gleda in prav zoprno mi je, da bom ginekologu omenjala “želodčne” težave.
Upam, da ni preveč, če te prosim, da mi opišeš svojo izkušnjo.

Ja, imela sem hude krče, bolečine v želodcu, bruhala sem (nekaj najhujšega) in nisem ugotovila, da so hormoni. Jaz sem imela pač srečo, da si je dala tudi moja kolegica ustavit ta obroček, ki tudi imela podobne težave in od takrat ji je bilo boljše. Enako se je zgodilo z mano. In ni mi žal. Veš, ti mogoče si ena tistih, ki bodo prej v meni in se ti morda že kažejo znaki za to, ali pa je tudi kaj drugega. To bi definitivno moral ugotoviti zdravnik. Jaz bom pa čez 8 dni stara 30. Imam pa tudi 2 otroka. Pa še to prej sem krvavela po tri tedne na mesec in nisem imela niti slabe krvi, niti slabega pritiska,… nasploh sem bila čist o.k. To je bilo malce cinično. Pri zdravnikih je bilo vse v redu. Sedaj sem pa tudi jaz. Isto želim tudi tebi. Če te zanima še kaj več, mi lahko pišeš tudi na mail. So namreč še druge rešitve.

Ja, tudi jaz imam že dva otroka. In pred dvema dnevoma sem bila pri ginekologu, kjer smo pač ugotovili hudo reakcijo živčevja in prebavnega sistema na spremembo hormonov (zelo netipična reakcija). Nobenih indicov in zaenkrat še za meno. Idealna rešitev bi bila takojšnja zanositev, ker pa sem v teh mesecih zelo shujšala in imam za sabo tudi rentgenske preglede, moram še nekaj mesecev počakati in si fizično opomoči. Zaenkrat bom verjetno začela s hormonsko terapijo, v teh mesecih pa bomo tudi iskristalizirali odločitev glede novega družinskega člana.
Trenutno jemljem velike količine B-vitamina in za čas menstruacije imam predpisano močno protibolečinsko terapijo. Upam, da bo stvar zafunkcionirala.
Hvala lepa za odgovor in vse naj naj za tvoj bližajoči se praznik.

Hvala in upajmo na najboljše!

Pozdravljeni! Upam,da je tema še aktivna,sama imam namreč iste simptome. Krčevite bolečine v zgornjem delu trebuha, skoraj vsako menstrucijo pristanem na infuziji ali injekcijah. Moja zdravnica govori o hormonskih motnjah, ginekolog o tem ne želi niti slišat,češ,da imam redne menstruacije. Pred letom dni sem bila operirana zaradi hujše oblike endomtrioze, menstruacije od takrat niso nič kaj manj boleče, čeprav sem vso upanje polagala v operacijo. Sem obupana, saj ne vem več kam se obrnit, vse moje življenje se vrti okoli bolečin in prilagaja menstruaciji, saj takrat 5 dni nisem zmožna skoraj ničesar. Bila sem tudi na gastroskopiji, kjer so ugotovili blago obliko GERBa, ki pa zraven zdravil in diete ne bi smel v taki obliki vplivati na to.Prosim za vaše mnenje. Hvala.

Spoštovani!

Vzrok za bolečine v zgornjem delu abdomna navadno ni hormonsko pogojen.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close