bolečine v zapestju
Pozdravljeni,
stara sem 48 let in bi vas prosila za nasvet, oziroma pomoč.
Prešnji teden so mi v labaratoriji vzeli kri. Ob odvzemu krvi me je zabodlo v zapestju. Od takrat naprej imam pekoče bolečine v zapestju. Bolečina poteka vse do komolca (do mesta kje so mi kri vzeli).
Včeraj sem bila pri svojem osebnem zdravniku (imela sem rtg cervikalne hrbtenice).
Ambulatni izvid:
– poud. vratna lordoza v zgornjem delu
– iv. osteohondroza na nivoju C2-C3, C3-C4
– blaga spondilartroza na nivoju C4-C5 IN C5-C6 obojestransko
Zdravnik mi je dal napotnico za ortopeda. Omenila sem mu tudi bolečine katere imam v zapestju in mi je rekel naj omenim bolečine ortopedu.
Prosim za vaš nasvet.
Lep pozdrav, Mija
Pozdravljeni,
glede občutkov v zapestju in povezavi z odvzemom krvi, je težko najti povezavo. Lahko, da je ob odvzemu prišlo do miminalne poškodbe tkiva, vendar se bodo po vsej verjetnosti težave odpravile same od sebe.
Izvid RTG vratnega dela hrbtenice kaže na obrabne spremembe na vseh nivojih, ki pa niso kritične. Poudarjena lordoza kaže na znake bolečinskih občutkov, gre za nepravilno t.i. protibolečinsko držo, ki jo hrbtenica razvija, da bi zmanjšala pritisk na razdražen živec. Vzrok draženja so skoraj zagotovo omenjene obrabne spremembe.
V kolikor imate težave z bolečinami/gibljivostjo v v vratnem delu hrbtenice, ki se selijo proti lopatici ali v roko, se lahko obrnete tudi na eno izmed naših ordinacij.
Lep pozdrav,