bolečine v vratu, prsih in glavobol
Lepo pozdravljeni,
na internetu sem našla informacije o vašem delu, zdaj pa vas prosim, če mi lahko pomagate pri naslednjih težavah, ki jih ima moja babica.
Babica je stara 88 let, sicer je precej vitalna in polna življenske energije in volje. Zelo rada bere in šiva – veze prtičke, zavese, čipke… Pri tem sedi in glavo upogiba močno navzdol.
Pred štirimi meseci pa ji je nenadoma postalo zelo slabo, v prsih jo je stiskalo, da je komaj dihala, vrtelo se ji je in imela je zelo močan glavobol. Tudi v rokah je čutila mravljince in ni imela prave moči. Osebni zdravnik jo je napotil v bolnico, kjer pa niso ugotovili kaj konkretnega – izključili so možnost srčnega infarkta in na njenem vratu odkrili bulo, ki je zelo boleča.
Dali so ji neka zdravila za olajšanje dihanja, če se napad ponovi in jo čez nekaj ur napotili domov z navodili, da mora nehati šivati in sedeti v taki drži, da ima upognjen vrat.
Zdaj pa se ji vsake toliko časa napadi ponavljajo, močno jo boli glava, ne more spati, ker se nikakor ne more namestiti v postelji – šiva ne več in poskuša vedno sedeti vzravnano. Na vratu ima še vedno oteklino, stanje pa se nikakor ne izboljša. Tudi vrtoglavico ima in občutek slabosti, predvsem pa jo muči grozen glavobol.
Ali menite, da bi ji lahko pomagali? Prosim vas tudi za nekaj več informacij v zvezi s samim pregledom – koliko časa traja, kako poteka, koliko stane in kako dolgo je potrebno čakati nanj. Babica je pripravljena kaj novega poskusiti, vendar bi želeli čim več informacij o tem.
Za vaš odgovor se najlepše zahvaljujem!
Mija
Problemi, ki jih ima vaša babica zelo verjetno izhajajo iz njenega vratnega dela hrbtenice, ne glede na bulico, ki je bila najdena. Sedaj izgleda, da je vrat izčrpal svoje rezerve in določeni položaji ji več ne ustrezajo. Če so težave v zvezi s srcem izključene, se je potrebno posvetiti ortopedskim težavam s pregledom vratu in ramenskega dela.
Lep pozdrav,