Bolecine v vratu in gleznju, kolenih, stopalih
Pozdravljeni.
Imela bi nrkaj vprasanj za vas.
Stara sem 26.
Ze kaki 2 leti opazam bolecine v vratu in v podrocju ramen in lopatic. Ko premaknem glavo, mi na levi strani vedno mocno poci. Pocutim se zategnjeno, bolijo me tocke na otip. Bila sem ze na stevilnih masazah, a je pomoc le kratkotrajna. Vadim pilates, a mi tudi to pomaga le tistu hip.
Hkrati imam tezave s stopali. Stopala imam boleca, bolecina je prisotna, ko hodim, vcasih se zdijo pekoca. Zelo me zateguje v podrocju gleznjev in se mi zdi, kot da so slabse gibljiva, v mecih se mi zdi, da so bolecine v misicah, kot da bi mi zastajala voda.
Zadnje dni me pa zelo bolijo tudi kolena, sploh ko pocepnem, kot da me pecejo. Ko hodim, je ok, ce tecem, boli.
Zelo bom vesela vasih nasvetov, ker me zelo bega, kaj bi lahko bilo, glede na to, da sem se mlada in sicer zdrava.
Pozdravljeni,
opisano “pokanje” in bolečine v predelu lopatice in vratu so po vsej verjetnosti posledice sprememb v vratnem delu hrbtenice. Žal v tem primeru nobena telovadba ne bo pomagala, lahko pa po strokovnem zdravljenju odlično služi kot preventiva. Potrebovali bi RTG slikanje vratu za natančno diagnozo.
Težave v nogah s težavami v zgornjem delu zagotovo niso povezane, sumim, da gre za posledice težav krvnega obtoka, ni pa sicer nujno.
Za natančen nasvet bi potrebovali slike vratnega dela hrbtenice in klinični pregled.
Lep pozdrav,