Bolečine v vratu in glavi
Spoštovano gospod dr. Sergey Fedorov
Za Vas bi imel sledeče vprašanje.
In sicer me zanima, če bi bile mogoče vzrok mojim težavam lahko težave v vratni hrbtenici. in sicer imam konstantne bolečine v vratu in glavi. občutek v glavi imam takšen kot bi imel težko glavo.
bolečine prehajajo iz vratu tudi v predel senc in čela.tudi omotico občutim.
Bil sem na rtg slikanju vratne hrbtenice, prsne hrbtenice in glave in je blo vse brez problema, tudi nevrološke teste , test za meningitis in Rombergov test sem opravil brez problema.
Imel sem že prej težave z vratno hrbtenico, rahle bolečine.
V letu 2009 in 2010 sem tudi opravil funkcionalno slikanje hrbtenice in Mr.
Razultate izvida lahko napišem kasneje.
Za odgovor se vam zahvaljujem in vas lepo pozdravljem
pozdravljeni
ugotovitve takrat so bilei.v. prostor med segmenti C4-C5 rahlo zožan
Nekoliko zožen tudi desni anlaksoidni sklep.
Dens je sicer še mediopiran.
Kostna stroktura je še v mejah normale.
Dodati še moram, da sem teden dni pred začetkom teh simptomov dobil pri igri kar močen udarec v čeljust navzgor, prav tako sem padel tudi na hrbet.
Rtg posnetki so bili brez sprememb.
Zanima me če so simptomi napisani v prejšnjem sporočili lahko nadaljevanje tega.
Hvala in lep pozdrav
Pri zgornjem tekstu je prišlo do napake in sicer podatki katere sem zapisal so iz MR pregleda pred dvema letoma. Izvidov rtg slikanja nimam. Vendar ko sem bil zdaj ko so se te težave pojavile na slikanju mi je bilo rečeno da so slike brez posebnosti.
Naj dodam da čutim bolečino v zadnjem delu glave ob premiku glave močno naprej in močno nazaj, skrajne lege levo in desno so tudi boleče.
Čutim kot nekakšno napetost.
Hvala en lep pozdrav
Najbolj verjeten vzrok vaših težav je okvara medvretenčne ploščice v segmentu C4-C5 in zoženje medvretenčnega prostora, kar povzroča draženje ali celo ukleščenost živca C5.
Oglasite se z izvidi v naši ordinaciji[/url], lahko pomagamo.
Lep pozdrav,
Zelo verjetno, da gre tudi za poslabšanje prekrvavitve v možganih zaradi sprememb v segmentu C4-C5, kot je navedeno v omenjenem članku.
Lep pozdrav,