Najdi forum

Pozdravljeni,

že skorja dve leti me boli vrat, bolečina se mi običajno širi v glavo, občasno tudi v ramo in prste na roke. Pred 15-imi meseci sem rodila, stara sem 37 let, v času nosečnosti se mi je pojavila bolečina na stopalu in sicer nad palcem. Ta bolečina je prisotna konstantno, le da je včasih bolj mila, drugič močnejša. Opravila sem radiološko preiskavo vratne hrbtenice, lepo bi vas prosila za razlago izvida.
V zravnana lordoza, z nakazanimi kifotično ime angulacijo ni v nivojih C3 C4, C4 C5 in C5 C6.
Višina korupsov je primerna.
I.v. hondroza in nakazana ventralno spondiloza je vidna v nivojih C4-C6, z minimalnimi nastajajočimi dorzolateralnimi naplastitvami v teh segmentih.
Spinalni kanal je normalnega premera.
Apofizealni sklepi so RTG b..p.
Mnenje: statične motnje vratne hrbtenice. Nakazana spondiloza segmentov C4-C6.

Kaj mi svetujete, saj me konstantna bolečina ovira pri vsakodnevnih opravilih. Hvala za odgovor

Pozdravljeni,

izravnana lordoza je znak bolečinskih občitkov, gre za t.i. protibolečinsko držo hrbtenice, ki se poavi kot posledica zmanjšanja pritiska na razdražen živec. Glavni in verjetno tudi edini vzrok vseh težav je angulacija, pristone so tudi spremembe v vratnem delu hrbtenice.

Težave z nogo ne moremo povezati s spremembami, ki jih opisuje izvid, lahko, da izvirajo iz ledvenega dela hrbtenice ali pa je vzrok povsem lokalen.

Za bolj konkreten nasvet glede možnosti in uspešnosti zdravljenja priporočam, da se naročite na pregled v eno od naših ordinacij, s seboj pa prinesete tudi vse dosedanje izvide in slike.

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close