Najdi forum

bolečine v vratu :(((((

Lepo pozdravljeni najprej

In sicer zadeva je takšna:
Pred 4 teddni pred prvim novembrom sem cev dan presedela za računalnikom … oddajala za šolo in se zabavala … tisti dan sem imela tudi vročino, vendar ne močno. Pred tem sem bila 3 tedne pod stresom, zaradi socialnih težav. Torej tisti dan se je zgodilo da sem zvečer v desni polovici glave začutila zelo močno bolečino, kot neki krči kar nankrat in ni popustila. Naj povem da sem čez dan veliko na računalniku… lahko povem da sem tudi ze odvisna od njega … Zato sem odšla spat kjer bolečina ni minila … Tako močno me je špikalo v desnem delu glave in tiščalo….. da se tega občutka ne da opisati. Ker je to trajalo 5 dni .. sem odšla do zudravnice…poslali so me iz Jesenic na nevrološko kliniko na urgentono v Lj kjer so mi opravili CT glave … … zanima me če na ct vpliva to da nisem odstranila pircingov, lasnih podaljšškov in tako dalje ..kljub temu da so mi rekli, vendar se niso dali …??? …

no uglavnem na preiskavi niso ugotovili ničesar … in so me poslali domov …ker bolečina ni prenehala sem odšla še do privatne nevrologinje, ker me moja zdravnica nebi resno vzela … ta mi je naredila tcd preiskavo glave, ki je bila tudi vredu … potipala me je za vrat, ki me je zelo zabolel… vendar kljub temu glavo lahko premikam … Nato je ugotovila diagnozo : AKUTNI CERVIKALNI SINDROM kaj je to sploh? in predpisala zdravila sidrumed … za mehčanje mišic …

Sedaj jemljem te tablete 2 tedna … tiščanje v glavi je malo popustilo vendar se vedno čutim bulečine pri očeh v čelu na začetku nosa … prepričana sem da niso sinusi, ker lahko diham … bolečina je vedno drugje tudi v ušesu…. prav tako če napnem čeljust, ki mi vedno poka občutim bolečino na desni strani glave točno tam kjer me boli… ali je možno da se vse to širi iz vratu??

Prav tako tudi, če se sklonim me zaboli hrbtenica v zgornjem delu pri lopaticah in bolečina pride v glavo ……. razmišljala sem tudi ze o znakih depresije…. vendar se vedno newem kaj bi see z mano lahko dogajalo.

Uzela sem ze toliko protibolečinskih tablet, ki mi ne pomagajo.

Zravnici sem povedala, da je nevrologinja predlagala slikanje vratu pa je rekla da se nebi nic videlo na rentgenu. Tudi sedaj ko sedim za računalnikom in vam pišem me boli v hrbtenici. Nikoli nisem imela poškodb pri šprotu. Prekomerne teže tudi nimam , kvečjem sem presuha…. Nikoli nisem imela takih težav, tudi takih tiščajočih oblik glavobola ne ….

Napisala me je na fizioterapijo ki jo začenm z naslednjim tednom ….

Sedaj sem ze zaskrblena ker mi te bolečine ne daju miru . Stara sem 19 in počutim se kot 80 . Stalno samo o tem razmišljam …

Mi lahko lepo prosim poveste vaše mnenje … kaj naj bi to bilo in kaj naj naredim da se tega znebim??? Je to kaj resnega?
Ali mislite da vse izhaja iz vratu?? če se vratu dotaknem je zelo boleč…

Zavedam se , da je moje sporočilo je bolj “zmešano” napisano, vendar vas vseeno naprošam za čimprejšnji odgovor.,..

Najlepša hvala vam

Lep dan

pa še to : Ščitnica, splošni pregled kri , Ekg, pritisk, pljuča, ct —- vse bp.

Praktično vse izvira iz vratnega dela hrbtenice.
Gre za tipično cervikokrabnialgijo, kjer so zaradi prisilne drže draženi živci v vratu, morda gre dodatno zaradi tega za slabo prekrvavitev krvi v glavi.
Z manualno medicino imamo dobre izkušnje pri zdravljenju te diagnoze.

Poglejte si še: Kompresijske in kapilarne motnje pri osteohondrozi vratnega dela hrbtenice[/url]

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close