Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija Bolečine v vratu

Bolečine v vratu

Pozdravljeni! Stara sem 26. let in imam kar močne bolečine v vratu. Najpogosteje se pojavljajo kadar sedim in ob slabem vremenu. Ker še študiram se zelo težko učim. Nenehno moram spreminjati položaj telesa. Pred enim letom sem bila na slikanju CH. Diagnoza: C4 in C5 sta zraščena v koščeni blok in je medvretenčni prostor le nakazan. Ostala vretenca so normalno oblikovana.
Moja osebna zdravnica na to diagnozo ni rekla nič. Tako da nimam pojma, kako si naj pomagam kadar me boli. Poskušala sem z razgibavanjem vratu (vaje: kroženje glave, glava naprej nazaj ter v levo in desno), pa mi te vaje povzročajo vrtoglavico zato jih ne izvajam več. Malo mi pomaga, če si vrat podprem z roko ali z vzglavnikom. Prosim vas, če mi lahko svetujete kako si naj lajšam bolečine. Ali bodo bolečine z leti močnejše? Kaj lahko oz. kaj naj storim?

Glede na težave, ki jih opisujete vam bi priporočal, da opravite ciklus vodene fizikalne terapije. Tako se boste naučili primernih vaj za vratno hrbtenico, ki jih potem redno izvajajte sami. Pomemben je tudi primeren način sedenja kar bistveno lahko zmanjša obremenitev vratne hrbtenice in posledično tudi težave, ki jih opisujete.

mag. Martin Mikek, dr.med. Specialist ortopedije Artros, center za ortopedijo in športne poškodbe Tehnološki park 21, stavba D, 3. nadstr. 1000 Ljubljana Tel: 01 518 7063 / 01 518 7064

New Report

Close